Trosser børsuroen - laster opp med aksjer

Disse aksjene var favorittene til Nordnet-kundene i oktober. 

Publisert 1. nov. 2018 kl. 11.29
Oppdatert 1. nov. 2018 klokken 12.52
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 323 ord

- Verdens børser er ned 10 prosent siden korreksjonen startet 11. oktober, og vi så at mange kunder solgte aksjer tidlig i korreksjonen. Men ettersom mange har ristet av seg uroen velger flere å se på dette som en kjøpsmulighet, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet. Hovedindeksen på Oslo Børs falt 5,2 prosent i oktober, og vi fikk det største kursfallet siden januar 2016. Til gjengjeld steg Sjømatindeksen 10,5 prosent til ny historisk toppnotering.Private investorer hos nettmegleren Nordnet omsatte aksjer for over 13,3 milliarder kroner i oktober, og netto ble det kjøpt aksjer for 313 millioner kroner. Dette er det høyeste nettokjøpet av aksjer så langt i 2018.KjøpsmulighetEquinor troner på toppen over de mest kjøpte aksjene, med et nettokjøp på 94 millioner. Hydro og Elkem er to andre favoritter, som er handlet for henholdsvis 90,4 og 68 millioner kroner.Storebrand topper salgslisten, med et nettosalg på 23 millioner kroner.- Equinor kom denne måneden med et meget god resultat, og kan vise til tidenes beste kontantstrøm, noe som er godt nytt både for investorer og AS Norge. Til tross for et fall på over 8 prosent i oljeprisen siste måned og 5 prosent i Equinor, tror jeg privatpersoner anser den siste tids korreksjon som en god kjøpsmulighet, sier Johannesen.Favorittene er selskaper som har presentert gode resultater og vekstutsikter, mens selskaper som dumpes har skuffet med svake kvartalstall, forklarer han. - Vi er midt inne i en kvartalssesong, der de selskapene som ikke leverer som forventet, blir straffet med kursfall. Dette tyder på at investorene er nervøse for fremtiden til selskapene, og man ser tydelig at de selskapene som guider negativt blir hardt straffet, sier Johannesen.Frykt for overopphetingI tillegg til Storebrand, finner vi også NEL, XXL og Frontline blant de mest solgte aksjene.- Selv om den langsiktige rentekurven er oppadgående, er frykten for en overoppheting i verdensøkonomien rådende blant investorer. Storebrand vil nyte godt av en renteoppgang, og om renten ikke stiger, vil det slå negativt ut for selskapets inntjening, avslutter Johannesen.