Trump-tweet utløser børsfest i Asia

Shizuo Kambayashi

De fleste Asia-børsene stiger fredag.Wall Street fikk seg et løft torsdag etter en tweet fra USAs president Donald Trump om at samtalene mellom ham og Kinas leder Xi Jinping viser fin fremgang, og at møter mellom de to er avtalt på det kommende G20-toppmøtet.Sjeføkonom Rob Carnell i ING stiller overfor CNBC dog spørsmålstegn ved intensjonen bak Trumps tweet.Han synes at timingen er «litt for tilfeldig», gitt at mellomvalgene i Kongressen bare er noen få dager unna.I Tokyo stiger Nikkei 2,6 prosent til 22.243,53, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 1,6 prosent til 1.657,90.I Shanghai spretter large cap-indeksen opp 3,1 prosent, mens Shanghai Composite er opp 2,3 prosent. Hang Seng i Hongkong stiger hele 3,6 prosent.I Sør-Korea klatrer Kospi-indeksen 3,5 prosent, mens Sydney-børsen nøyer seg med en oppgang på 0,1 prosent.Følg Asia-børsene her.