Tungvekter så rødt etter direktørbytte

Oljeprisen tynget Oslo Børs mandag.

Etter en positiv åpning falt Oslo Børs gradvis mer og mer mandag.Hovedindeksen endte til slutt ned 0,83 prosent, 865,36.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.713 millioner kroner. OljeprisenVed børsslutt er Brent-oljen ned 1,66 prosent til 65,52 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,94 prosent til 55,58 dollar fatet. Ifølge TDN Direkt ser markedet fortsatt mot Opec/ikke-Opecs neste møte i Wien 6. desember, der eventuelle produksjonskutt skal diskuteres.- Markedets bullish-radar venter fortsatt på at Opec+ skal levere betydelige kuttall, sier trading-sjef for Asia og Stillehavet i Oanda, Stephen Innes, til Reuters, ifølge nyhetsbyrået.Forrige uke uttalte kilder kjent med saken at Opec/ikke-Opec har diskutert et produksjonskutt på 1,4 millioner fat per dag i 2019.Mandag skriver ANZ-analytikere ifølge TDN Direkt i et notat at «investorer ikke er overbevist om at de (Opec/ikke-Opec red.anm.) vil klare å motvirke økningen i produksjonen fra USA, samtidig som forventningene om tunge fall i iransk eksport har lettet».Equinor falt 1,63 prosent til 205,43 kroner. Ellers i olje falt Aker BP 3,35 prosent til 242,60 kroner, mens DNO svekket 3,11 prosent til 14,00 kroner.Biotek-aksje steg etter tallNattoPharma har mandag morgen sluppet noen av sine tredjekvartalstall på forskudd.Biotekselskapet meldte at produktinntektene endte på 23,6 millioner kroner, opp fra 14,7 millioner kroner i samme periode i fjor.Det sendte aksjen i åpningshandelen opp over 15 prosent. Biotek-aksjen endte dagen opp 3,66 prosent til 8,50 kroner. YaraLars Røsæg utnevnes som ny finansdirektør i Yara fra og med i dag. Petter Østbø går av som finansdirektør og forlater selskapet , opplyses det i en melding.- Jeg ønsker Lars Røsæg velkommen inn i Yaras ledergruppe, hvor hans sterke analytiske evner og brede finansielle og strategiske erfaring vil bli høyt verdsatt, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether i en kommentar.Markedet svarte med å sende aksjen ned 3,54 prosent til 343,00 kroner. Det er ikke bare Yara som har stokket om i ledelsen mandag.Spectrum melder at finansdirektør Henning Olset har besluttet å gå av , o g vil bli erstattet av Dean Zuzic fra og med 1. desember.Aksjen endte ned 2,22 prosent til 48,40 kroner, etter å ha vært ned over 9 prosent tidligere. I Evry overtar nå Per Hove som konsernsjef med umiddelbar virkning. Han tar over sjefsstolen etter Björn Ivroth, som tilbake i juli meldte at han ville gå av med pensjon. Evry-aksjen steg 0,83 prosent til 30,50 kroner. Klatret etter Sverige-nyhetLAVO.TV har lansert den svenske versjonen av appen LAV O i App Store (iOS) og Google Play(Android) i det svenske markedet, skriver selskapet mandag.Appen er å finne på både iPhone og Android, i henholdsvis Apples AppStore og Googles Play butikk, opplyses det.Aksjen steg først, men endte til slutt ned 4,17 prosent til 46 øre. MagseisMagseis har signert en intensjonsavtale (MoU) med WesternGeco for å kunne tilby felles pakker med seismikktjenester, opplyses det i en melding.Disse vil blant annet inkludere havbunnsnode-innhenting fra Magseis og datakontroll (QC) og prosessering fra WesternGeco.Magseis klatret 4,14 prosent til 17,60 kronerTungvekterneDet var en blandet stemning blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Marine Harvest klatret 1,93 prosent, DNB falt 0,66 og SalMar steg 1,03 prosent. Golden Ocean og Telenor styrket seg henholdsvis 0,43 og 1,14 prosent.Norsk Hydro derimot falt 1,82 prosent. Handelsbanken Capital Markets nedgraderer mandag sin anbefaling på Norsk Hydro til akkumuler fra kjøp, ifølge TDN Direkt.TGS og Subsea 7 svekket seg 3,10 og 2,731 prosent.


Les også