Tørrbulkrederiet Pioneer Marine som er notert på OTC-listen opplever en kraftig opptur torsdag.
En ukjent investor har lagt 17,6 millioner kroner på bordet for en post som utgjør 2,5 prosent av selskapets utestående aksjer.
Kjøpet er gjort til kurs 23,50 kroner - 17,50 prosent mer enn det forrige aksjepost ble omsatt for.Markedsverdien til selskapet stiger med vel 106 millioner kroner til 713 millioner kroner etter den ene handelen. Bedre inntjeningUnder ledelse av den erfarne dansken Torben Janholt oppnådde Pioneer Marine et justert driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 5,8 millioner dollar i  tredje kvartal, mot 2,8 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.- Vi er fornøyde med våre resultater i tredje kvartal som har sett en viktig økning i TCE-inntjeningen vår på rundt 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. I faktiske tall, gikk den daglige TCE-inntjeningen fra 7.498 dollar til 9.008 dollar, uttalte Janholt i forbindelse med resultatfremleggelsen niende november. Rederiet har en flåte på 19 tørrbulkskip bygget mellom 2003 og 2016.Av disse er 17 av typen Handysize, én av typen Handymax og et av typen Supramax.