Wall Street-konge hentet 40 milliarder - lett

- Det var virkelig lett.

Steve Cohen, som ble døpt til hedgefondkongen av Wall Street Journal i 2006, er tilbake i manesjen for fullt etter innsideskandalen i SAC Capital.Det amerikanske finanstilsynet SEC (Securities and Exchange Commission) opphevet ved nyttår forbudet mot ekstern forvaltning for Cohen, som tidligere i år åpnet familieselskapet Point72 for investorer.Siden har han hentet inn fem milliarder dollar (rundt 42,5 milliarder kroner), skriver Financial Times.- Det var faktisk ikke så vanskelig. Jeg hadde 10 eller 15 møter, det var virkelig lett. Jeg tok en tur utenlands for å møte én kunde, staben min gjorde en strålende jobb og vi hentet trolig fem milliarder dollar, sa Cohen nylig på en utsolgt «fundraiser» i New York.- Det plaget meg aldri ikke å andre folks penger fordi jeg hadde mye av mine egne penger, men vi klarte rett og slett ikke å vokse, fortsatte han ifølge avisen.Cohen anser ifølge Financial Times amerikansk økonomi som sensyklisk, og spår et mulig bear-marked innen 1,5-2 år.Forbes vurderte i mars i år Cohens nettoformue til 14 milliarder dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også