Eivind Yggeseth

Wilhelmsen trosser børsfallet i Protector

Aksjekursen til Protector har falt og falt. Wilhelmsen-familiens investeringsselskap har kjøpt og kjøpt.

2018 har vært blytungt for aksjonærene i Protector Forsikring, og tilsvarende lukrativt for shorterne.Siden nyttår er aksjen mer enn halvert, og bare den seneste måneden er fallet på nær 20 prosent - et fall som akselererte etter fremleggelsen av tallene for tredje kvartal.Selskapet bokførte et reservetap på hele 146 millioner kroner på boligselgerforsikring, hovedsakelig knyttet til skjeggkre-relaterte saker, og resultatet etter skatt endre på minus 112,8 millioner kroner.I en liten setning i kvartalspresentasjonen kommer det frem at salget av aksjer i Compusoft - som tidligere varslet - ga en gevinst på 61 millioner kroner.Trosser børsfallEn aktør som til tross for det kraftige børsfallet, fortsetter å utvise stor tro på Protector er det familieeide investeringsselskapet Awilhelmsen som siden septemper i fjor har bygget seg opp en betydelig aksjepost i selskapet, gjennom Awilhelmsen Capital Holding.I forrige uke besluttet Awilhelmsen Capital Holding som styres av Arve Ree, å øke denne aksjeposten ytterligere.Totalt kjøpte Awilhelmsen Capital 382.328 Protector-aksjer i løpet av uken.Basert på forrige ukes snittkurs på rundt 40 kroner, ble det lagt vel 15 millioner kroner på bordet for aksjene.Awilhelmsen Capital Holding eier dermed snaut 4,1 millioner aksjer i Protector, noe som tilsvarer en eierandel på 4,7 prosent.Mandag omsettes forsikringsselskapets aksjer for 41,90 kroner, noe som betyr at Awilhelmsens aksjepost er verdt totalt 170 millioner kroner.I august var aksjeposten, som da var på 3,6 millioner aksjer, til sammenligning verdt 214 millioner kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også