Aksjestrateg: Styr unna disse aksjene

Etter at Oslo Børs slo til med en rekordnoteringen på 948,48 poeng i slutten av september, har pilen stort sett pekt nedover.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 832,45 poeng, ned 0,74 prosent. Det betyr at årets oppgang har krympet til beskjedne 2,210 prosent.På spørsmål fra Hegnar.no om hvilke aksjer man bør styre unna i tiden fremover trekker Paul Harper, aksjestrateg i DNB Markets, frem PGS, Fred. Olsen Energy og Polarcus.Felles for alle tre selskapene er at de har høy gjeld, samtidig som de opplever negative estimatjusteringer.

  • PGS omsettes nå for 13,39 kroner (-4,07 prosent). Aksjen har falt 37,85 prosent den siste måneden mens den er ned 16,58 prosent hittil i år.
  • Fred. Olsen Energy omsettes nå for 1,97 kroner (+12,51 prosent). Aksjen har lagt på seg 48,05 prosent den siste måneden mens den er ned 91,05 prosent hittil i år.
  • Polarcus omsettes nå for 1,12 kroner (-0,89 prosent). Aksjen har falt 28 prosent den siste måneden mens den er ned 18,28 prosent hittil i år.
Hvilket kursmål opererer du med?- På FOE har vi et kursmål på én krone. PGS og Polarcus er allerede under vårt kursmål, men jeg hadde vært forsiktig med å investere i de med deres gjeldsnivå og inntjeningsrisiko, sier Harper til Hegnar.no.