Aksjetips fra DNB Markets

Meglerhuset tar anbefalingen ned fra «hold» til «selg».

XXL stupte onsdag hele 30,14 prosent til 27,00 kroner, med en laveste notering på 21,65 kroner. Etter betydelige nedjusteringer av estimatene innebærer det ifølge DNB Markets at selskapet basert på meglerhusets tall for 2019 verdsettes på EV/EBITDA 9.4x. Sammenlignbare aktører verdsettes samtidig på tilsvarende 8.3x.«På den positive siden vil forventninger om fortsatt relativt høy vekst kunne forsvare en premie på verdsettelsen, men på den annen side trekker den nye usikkerheten knyttet til både de markedsmessige og operasjonelle utfordringene reflektert i resultatvarselet, samt en mer strukket finansiell situasjon i negativ retning», skriver analytiker Ole-Andreas Krohn i en fersk oppdatering.Meglerhuset har tatt anbefalingen ned fra «hold» til «selg» og endret kursmålet fra 40 til 23 kroner per aksje.Etter børsåpning torsdag hentet XXL imidlertid seg noe inn. Som en av få aksjer som klatret på Oslo Børs, var XXL i åpningen opp 4,07 prosent til 28,10 kroner.I skrivende stund er aksjen ned 0,19 prosent til 26,95 kroner.