American Shipping Company forlenger med OSG

Alle rederiets ti tankskip har nå avtale med OSG til minst desember 2020.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte produkttankrederiet American Shipping Company (AMSC) eier ti moderne tankskip som driftes i Jones Act-markedet i USA av New York-rederiet OSG (Overseas Shipholding Group).Jones Act stiller krav om at laster skal fraktes med fartøy som er bygget i USA, bemannet med amerikanere og drives av amerikanske rederier.Leieavtalene med OSG for ni av skipene gjaldt i utgangspunktet ut 2019, men avtalene inkluderte også opsjoner for forlengelse. Det tiende skipet har allerede har fått forlenget kontrakten til 2025.OSG måtte ha bestemt seg for å utøve opsjonene i starten av denne måneden, og ifølge en oppdatering sendt ut fra Pareto Securities i oktober var 1-3 års forlengelser det mest sannsynlige utfallet.Ifølge en børsmelding mandag kveld har OSG gjort som Pareto spådde, og utøvd opsjonene for de ni skipene der avtalen utløp i desember neste år.- OSG's beslutning om å forlenge leieavtalene for alle fartøyene sikrer stabiliteten i AMSC's kontantstrøm fremover, og opprettholder AMSC's eksponering mot et stadig bedre Jones Act tankmarked gjennom overskuddsdelingsavtalen. Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige samarbeid med OSG, sier konsernsjef Pål Lothe Magnussen i American Shipping Company.Avtalen for fem av skipene er forlenget med tre år, mens fire av skipene har fått ett-årsforlengelser. Ifølge charteravtalene er hver ettårig opsjon kun anvendelig en gang, mens tre- og femårsopsjonene er tilgjengelig på evig basis.Til tross for å ha falt tilbake nær ni prosent den seneste måneden sammen med flertallet shippingaksjer, er oppgangen til American Shipping Company-aksjen hittil i år fortsatt på nær 50 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også