- I og med at SAS har lagt opp til et vanskelig 2018/19, så bør det vekke ekstra glede hos investorene at selskapet har hatt en bedring i sine billettinntekter i første måned av regnskapsåret, kommenterer analytiker Jacob Pedersen i Sydbank, ifølge
Euroinvestor trafikktall for november- Tross alt vil det bidra til å redusere noen av de negative effektene av drivstoffprisøkningene, hvis man kan fortsette å øke inntektene i denne hastigheten, sier Pedersen. ifølge rapportenInklusive chartertrafikken fraktet SAS 2,362 millioner passasjerer i november, og oppnådde en kabinfaktor på 69,9 prosent.SAS letter i skrivende stund 3,40 prosent til 19,75 kroner på Oslo Børs. Aksjen har i løpet av fredagen vært oppe i 19,92 kroner. falt mest av alle aksjene på Oslo BørsIfølge Sydbanks analytiker hang det store kursfallet sammen med holdninger i markedet omkring Norwegians tap på hedge-kontraktene. Selskapet meldte torsdagYielden, som er inntektene per flydde setekilometer, var opp 2 prosent til 33 øre. RASK, som er inntektene per tilgjenglig sete, falt med 4 prosent til 26 øre. Gjennomsnittlig flydistanse økte med 9 prosent.  Norwegian anslår et tapNorwegian har sikret 154.500 tonn flydrivstoff til 555 dollar i 4. kvartal og 245.000 tonn til 675 dollar i 1. kvartal neste år. Etter 1. kvartal neste år har selskapet sikret 529.500 tonn på 683 dollar. Sissener advarer: Aksjekursen kan halvere seg
.250 millioner merSAS offentliggjorde fredag , som viste at 2,326 millioner passasjerer fløy med selskapet denne måneden, 1,8 prosent flere enn i samme periode i fjor- SAS har selv lagt opp til et 1. kvartal med lavere inntjening, enn det man hadde i 1. kvartal siste år. Det høres også realistisk ut, men etter den første måneden av 1. kvartal kan investorene notere seg, at SAS har fått 250 millioner kroner mer i inntekter, enn man hadde i november 2017, påpeker analytikeren, ifølge nettstedet.Hever seg på børsDen regulære passasjertrafikken (RPK) steg  0,8 prosent, mens kapasiteten (ASK) steg 0,1 prosent.Kabinfaktoren steg dermed 0,4 prosentpoeng til 69,00 prosent sammenlignet med november i fjor.Den foreløpige valutajusterte yielden (inntektene per flydde setekilometer) falt 0,1 prosent til 0,99 svenske kroner, mens inntekt per tilgjengelige setekilometer (PASK) steg 0,5 prosent til 0,74 svenske kroner (også denne valutajustert).SAS oppnådde en punktlighet på 85,5 prosent i november.Norwegian-krasjNorwegian torsdag, etter at selskapet opplyste om både trafikktall og tap på hedge-kontrakter.I forhold til selve trafikktallene noterte han seg at Norwegian for første gang hadde hevet sine priser og hatt en positiv utvikling i yielden, som dekker over omsetningen per fløyet passasjerkilometer.- Den steg med to prosent, og har ellers falt i mange måneder, sier Pedersen til Euroinvestor.Totalt 2 877.549 passasjerer reiste med Norwegian i november, 357 329 og 14 prosent flere enn samme måned i fjor. at den totale trafikkveksten (RPK) økte med 26 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 34 prosent.Fyllingsgraden var 78,8 prosent i november.Anslår tapI rapporten med trafikktallene går det samtidig frem at  på 1.322 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet per utgangen av november, inkludert et tap på 1.457 millioner kroner knyttet til urealiserte sikringsposisjoner.Prisen på flydrivstoff sist uke lå på 570 til 596 dollar, avhengig av hvor i verden det blir kjøpt. 596 dollar i Europa og 593 dollar i USA.Norwegian stiger 5,68 prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag til 190,70 kroner.Les også: