REC stiger kraftig på Oslo Børs mandag. I skrivende stund er aksjen opp 7,83 prosent til 0,73 kroner.
- REC stiger på grunn av optimisme etter våpenhvile mellom USA og Kina. Det kom ingen konkrete nyheter på solenergi, men det er mer håp om en løsning innen 90 dager, kommenterer analytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets til Hegnar.no. er enige om å ikke røre tollsatsene- Ja. Kina representerer cirka 90 prosent av markedet for silisium og REC er i dag effektivt utestengt fra landet gjennom en importskatt på 57 prosent. Dersom importskatten fjernes, vil REC ha muligheten til å skalere opp produksjon, som i dag opererer på 25 prosent av full kapasitet, som igjen fører til lavere kostnader per kilo produsert og høyere inntekter, kommenterer Meyer.- På en side kan aksjen doble seg i verdi hvis handelskrigen slutter, men på den andre siden kan REC gå til null dersom de taper en overhengende skattesak, påpeker analytikeren.- Den har jo også vært på plass i mange år allerede og er utenfor den krisen som har kommet siste tiden, men det kan jo komme som en konsekvens litt lengre ute hvis klimaet mellom Kina og USA bedres, kommenterer han.
«Game changer»I helgen ble det klart at USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping på 90 dager for å gi rom for handelsdialog.- Kan dette være en såkalt «game changer»?Sparebank 1 Markets har en nøytralanbefaling på Rec Silicon, og analytikeren gjør ikke endringer etter helgen.En konsekvensIfølge analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie er det ingenting som tilsier at handelskrigen innenfor sol skal endres.Analytikeren gjør i likhet med Meyer i Sparebank 1 Markets ingen endring etter helgen.