Analytiker mener SAS har lagt krisen bak seg: - Ser overraskende dystert på fremtiden

Sydbank-analytiker mener SAS har levert et godt resultat. Utsiktene om fremtiden overrasker ham imidlertid.

- SAS' utsikter for fremtiden er mer dystre enn man forventet, mener analytiker Jacob Pedersen i Sydbank, ifølge jv.dk , etter at flyselskapet tirsdag offentliggjorde sitt årsregnskap.SAS ga både topp- og bunnlinjen et solid løft i regnskapsmessig 4. kvartal. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 640 millioner svenske kroner i sitt regnskapsmessig 4. kvartal 2018, mot 490 millioner svenske kroner i samme periode året før.For hele regnskapsåret hadde flyselskapet et resultat før skatt på 1.589 millioner svenske kroner, opp fra 1.149 millioner året før.Ifølge analytikeren presenterte SAS et fornuftig resultat med milliardoverskudd. Aksjen daler imidlertid hele 7,64 prosent på børsen i Stockholm.Les også: SAS overgår analytikernes spådommer- Ikke veldig stort fallAv rapporten og kommentarer fra konsernsjef Rickard Gustafson går det frem at i takt med at sikringene løper ut, kommer selskapet til å påvirkes stadig mer av høyere drivstoffpriser og en svak krone.«I kombinasjon med en stor kapasitetsøkning i våre markeder forventer vi at neste år kommer til å bli mer utfordrende», heter det fra konsernsjefen.- Jeg må si at SAS er mer forsiktige og defensive, enn jeg hadde regnet med, kommenterer Pedersen til nettstedet.SAS setter ikke tall på ventet resultat neste år, men gir uttrykk for at det ventes et «positivt» resultat.- Når jeg sitter med tallene og regneark og legger det hele sammen, ser jeg ikke et veldig stort inntjeningsfall, som SAS sin prognose kan indikere, lyder det fra analysesjefen.SAS hadde en omsetning på 44,72 milliarder svenske kroner i regnskapsåret, mot 42,65 milliarder svenske kroner året før.- Det er et sterkt resultat som er med å understreke at SAS har lagt krisen bak seg, sier Pedersen til jv.dk.Belønner de ansatteKonsernsjef Rickard Gustafson skriver i en kommentar at SAS i regnskapsåret 2017/2018 har levert sitt sterkeste resultat på mange år.Da blir det også litt ekstra på de ansatte.«Når vi legger bak oss enda et år vil jeg benytte anledningen til å takke alle medarbeidere i SAS for deres engasjement. Det har vært et intensivet år og vi har levert et sterkt resultat. På bakgrunn av det harde arbeidet som ligger bak resultatet har vi satt av 100 millioner svenske kroner som skal deles ut til våre medarbeidere som en bonus i 2019», skriver konsernsjef Rickard Gustafson i rapporten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også