Analytiker om riggnytt: - Definitivt oppløftende

Kjetil Alsvik

Markedet i Nordsjøen strammer seg til.

Prosafe meldte etter stengetid fredag at det har fått kontrakter for både Regalia og Safe Caledonia i den britiske delen av Nordsjøen.Regalia skal reaktiveres og klasses for oppdraget som varer i 60 dager og har oppstart i juni 2019.«Det skyldes at markedet i Nordsjøen strammer seg til», skriver selskapet. Safe Caledonia har fått en kontrakt på 80 dager med oppstart i juni 2020. Begge kontraktene har 30 dager med opsjoner inkludert.Sistnevnte kan byttes ut med en annen rigg i henhold til avtalen med Prosafe.Kontraktene har en totalverdi på 23 millioner dollar, sett bort i fra opsjonsperiodene, tilsvarende om lag 200 millioner kroner.- Definitivt oppløftendeIfølge Kepler Cheuvreux peker kontraktsverdien på en dagrate på 164.000 dollar per dag, skriver TDN Direkt. Til tross for at meglerhuset ikke ser store estimatforandringer, er kontraktene og ledetiden positive datapunkter.«Nyheten om de nye kontraktene er definitivt oppløftende, vi hadde modellert at «Regalia» skulle være nedstengt frem til 2021, så at den kommer til å bli brukt til neste år er en positiv overraskelse», skriver analytikerne.Meglerhuset tror ifølge nyhetsbyrået kontraktene gir Prosafe en bedret posisjon til neste år, og ledetiden viser at markedet i Nordsjøen er relativt sterkt, der kundene er ivrige etter å sikre seg kapasitet i god tid.- Støtter vårt synNordea Markets poengterer at til tross for kort kontraktslengde, er driftsmarginen på 70 prosent på kontrakten meget attraktiv.«Vi anser nyheten som positiv og støttende for vårt syn om at markedet for boligrigger stadig blir strammere», heter det.Prosafe faller i skrivende stund 2,38 prosent på Oslo Børs torsdag.