Analytikere løfter en rekke aksjer

Onsdag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 840,96 poeng, opp 0,74 prosent.Et fat Nordsjøolje omsettes for 61,24 dollar, opp 1,73 prosent.Nordiske favoritterEquinor og Flex LNG er på listen over de 11 nordiske aksjene Kepler Cheuvreux mener vil gjøre det best i 2019, går det ifølge TDN Direkt frem av en analyse onsdag. Meglerhuset omtaler Equinor som en av de beste «risk/reward»-aksjene i nordisk olje og gass.Equinor stiger 0,46 prosent til 197,75 kroner mens Flex LNG klatrer 3,17 prosent til 14,65 kroner.ElementElement meldte tirsdag morgen at de måtte avlyse den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen den 14. desember på grunn av forsinkelser i prosessen med å engasjere en ny revisor til selskapet.Noen timer senere kom meldingen om at Oslo Børs har satt Element-aksjen til særlig observasjon inntil situasjonen rundt selskapet er mer avklart. Element-aksjen stupte hele 15,70 prosent til 0,78 kroner tirsdag.Onsdag morgen melder selskapet at styreleder Lars Beitnes går av.- Som en følge av de seneste hendelsene, så ser jeg det som avgjørende for Element å skape ro og gjenvinne tilliten hos alle interessentene. Vi er i en prosess for å velge ny revisor for Element og jeg har holdt konstruktive samtaler med nominasjonskomiteen og de største aksjonærer hvorav så å si alle gir meg full støtte som styreleder. Jeg mener likevel at selskapet nå er tjent med at jeg trer til side, sier Lars Beitnes.Ved lunsjtider stiger Element 8,42 prosent til 0,85 kroner.Jekkes oppMorgan Stanley tar opp dekning på Borr Drilling, Odfjell Drilling og Northern Drilling. Ifølge TDN Direkt mener meglerhuset at tidevannet nå snur for offshore drilling-sektoren.Borr Drilling får en «overweight»-anbefaling med et kursmål på 45 kroner, Odfjell Drilling belønnes med en «overweight» med et kursmål på 44 kroner mens Northern Drilling får en «equalweight»-anbefaling med et kursmål på 72 kroner. Meglerhuset tror også at de tre selskapene vil klare å drifte på sunne lønnsomhetsnivåer, selv med dagrater under tidligere topper, gitt deres slanke kostnadsstrukturer og effektivitetsforbedringer.Onsdag klatrer Borr Drilling 6,67 prosent til 25,60 kroner, Odfjell Drilling stiger 1,18 prosent til 25,80 kroner mens Northern Driling faller 1,46 prosent til 54 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også