Analytikerne venter økte rater

VLGC-ratene ventes å ligge på om lag 25.000 dollar pr dag i 2019.Det viser gjennomsnittet av estimater TDN Direkt har innhentet fra syv analytikere. VLGC-ratene ligger nå rundt 23.500 dollar pr dag, ned 7,5 prosent sammenlignet med nivået for en måned siden. Konsernsjef Christian Andersen i Avance Gas venter høyere utnyttelsesgrad av den globale VLGC-flåten neste år, med påfølgende sterkere rater, og ser eksporten ut av USA som den viktigste driveren av markedet.- VLGC-markedet er primært en USA-historie og videre vekst i olje- og gassproduksjonen i USA gir økte LPG-volumer, som eksporteres hovedsakelig til Asia. I år har antallet VLGC-laster ut fra USA ligget på litt over 50 pr måned. Når dette øker opp mot 60 vil fraktmarkedet stramme seg til, sier han til TDN Direkt.Konsernsjefen sier videre at det i tillegg til økt eksport fra USAs østkyst vil komme en økning i LPG-volumene fra Australia, der to LNG-prosjekter får overskudds-LPG. Knyttet til Midtøsten-markedet for neste år sier Andresen at han venter moderat eksportnedgang, hovedsakelig på grunn av Irans forventede eksportstopp.- Noen av disse volumene vil erstattes av volumer fra USA som også gir økt flåteutnyttelse, sier han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også