Andreassen: - Det normale er at markedene stiger på tro, håp, og kjærlighet

Sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Harald Magnus Andreassen, mener det denne gangen er annerledes.

Sjeføkonom i Sparebank 1 Markets, Harald Magnus Andreassen, blir ikke overrasket hvis den siste tidens børsfall fortsetter, skriver Dagens Næringsliv.- Men jeg ville trodd at det store børsfallet skulle komme noe senere, sier han til avisen.Den økonomiske oppgangsperioden i USA blir den lengste siden annen verdenskrig, med mindre resesjonen kommer allerede i begynnelsen av 2019. Derfor har det ifølge avisen ikke vært overraskende at en del økonomer har begynt å kikke på kalenderen og lurt på om de ikke skal begynne å spå en ny nedtur snart.- Normalt er det mange som snakker om resesjon, men folk flest tror ikke på det. Det er ikke resesjonssnakk som pleier å føre til at børsene faller, det er mer spesifikke ting som handelskrig eller oljeprisfall, sier Andreassen.- Det normale er at børsene ikke faller før alle varsellampene blinker rødt. Oslo Børs toppet ut lang ute i 2008, lenge etter at resesjonen i USA hadde startet. Det normale er at markedene stiger på tro, håp, og kjærlighet. Denne gangen er det annerledes, sier sjeføkonomen til DN.