Arctic-analytiker: Prisen er «fair»

Henriette Trondsen om kjøp av milliard-lisens.

Mandag ettermiddag ble det klart at Net4Mobility, Telenor og Tele2s joint venture i Sverige, har kjøpt 2x10 megahertz (MHz) FDD-spektrum i 700 MHz-frekvensbåndet for en samlet pris på 1,44 milliarder svenske kroner.Det samlede vederlaget skal betales innen 30 dager etter man har mottatt lisensen, mens lisensvarigheten er på 22 år.Post- og telestyrelsen (PTS) meldte på sine nettsider at Telia Sverige AB har kjøpt 2x10 MHz FDD-spektrum i samme auksjon for 1.382.657.650 svenske kroner.Tirsdag besluttes det hvor i 700 MHz-båndet selskapene får tildelt spektrum.Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities peker ifølge TDN Direkt på at prisen i spektrumauksjonen var noe høyere enn i tidligere auksjoner i Norden, men mener den er «fair» sammenlignet med andre 5G-auksjoner i Europa, og på linje med meglerhusets estimater.Trondsen mener prisen for Telenors del er nøytral for kursen.Hi3G Access (Tre) deltok også i auksjonen, men la ikke inn noe vinnende bud, og Trondsen ser på selskapet som en potensielt oppkjøpskandidat.Steg i riktig retningVidere mener Arctic-analytikeren ifølge nyhetsbyrået at EUs godkjenning av fusjonen mellom T-Mobile og Tele2 sine nederlandske virksomheter var et steg i riktig retning for et bedret sentiment innen telekomsektoren, og hun mener godkjenning kan virke som en katalysator for ytterligere konsolidering i bransjen.- For Telenor fortsetter jeg å se på Sverige og Danmark som markedene der konsolidering kan skje. I Sverige ser jeg Tre som den mest sannsynlige oppkjøpskandidaten, sier hun til TDN Direkt, og legger til at Telenor har sagt at man vil se på selskapets danske virksomhet igjen etter at EU godkjente transaksjonen i Nederland.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også