Arctic-sjef Mads Syversen

Arctic hamstrer eiendom i Sverige

Arctic Securities forvalter eiendommer i Sverige for nærmere 20 milliarder svenske kroner etter nok en transaksjon.

Ängsö Logistikk, et selskap etablert av meglerhuset Arctic Securities, har kjøpt en portefølje bestående av tre logistikkeiendommer under oppføring i Sverige.Det fremgår av en pressemelding fra meglerhuset.Eiendommene som ligger i Borås, Örebro og Vansbro og skal være ferdigstilt i løpet av 2019, er allerede fullt utleid til henholdsvis Continental Däck, Ebrex og Lyko Online. Leieforholdenes varighet er oppgitt til 12 år.Selgeren av porteføljen som totalt utgjør rundt 48.000 kvadratmeter er Logistics Contractor.- En helt nybygd logistikkportefølje på lange leieavtaler med solide leietakere i sterke logistikkposisjoner er helt på linje med vårt investeringsfokus og noe som muliggjør stabil avkastning til våre investorer over tid, sier sjef for Real Estate Corporate Finance i Arctic Sweden, Daniel Andersson i en kommentar.I forbindelse med oppkjøpet har Arctic hentet inn 180 millioner svenske kroner, eller drøyt 170 millioner norske kroner, i kapital fra nordiske institusjonelle og private investorer.Det var stor interesse for transaksjonen, og emisjonen ble kraftig overtegnet, ifølge Arctic.Arctic Business Management AS og Hestia Fastighetsförvaltning står for forvaltningen av Ängsö Logistikk.- Transaksjonen ble godt tatt i mot av våre investorer, og styrker vår posisjon i det nordiske eiendomsmarkedet ytterligere da Arctic nå forvalter eiendommer i Norden for nærmere 20 milliarder svenske kroner, sier toppsjefen i Arctic Sweden, Anna Hallsten.- Vi ser med optimisme frem mot 2019 og flere interessante investeringsmuligher, sier hun.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også