Asia-børsene faller kraftig

Det er helrødt på børsene i Asia mandag morgen.I Japan er Nikkei ned 2,00 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 1,84 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,83 prosent, og CSI 200 er ned 1,15 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 1,36 prosent.I Sør-Korea er Kospi ned 1,13 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 2,27 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 1,17 prosent.Ifølge Bloomberg News er årsaken til fallet en potensiell eskalering i spenningene mellom Washington og Beijing, samt svake makrotall fra Kina.Kina kalte i helgen USAs ambassadør inn på teppet etter pågripelsen av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou i Canada.Kinas viseutenriksminister, Le Yucheng, la søndag frem sterke protester mot pågripelsen overfor den ambassadør Terry Branstad. USA anklager Meng for bedrageri og brudd på sanksjonene mot Iran.


Les også