Asia-børsene faller markant

Etter mandagens børsopptur, drevet av kraftig oppgang i oljeprisen og «våpenhvile» i handelskrigen mellom USA og Kina , svekkes de asiatiske markedene tirsdag morgen.I Japan faller Nikkei 1,94 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,99 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,14 prosent, og CSI 300 er ned 0,29 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,54 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 1,17 prosent, S&P/ASX 200-indeksen svekkes 1,01 prosent, og Strits Times i Singapore faller 1,08 prosent.Nedturen kommer etter det Bloomberg News omtaler som «forvirrende signaler» fra handelsforhandlingene mellom USA og Kina.Både USAs finansminister Steve Mnuchin og president Donald Trumps økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, dempet forventningene i mandagens medieuttalelser om helgens avtale. I tillegg har kineserne ifølge nettstedet hittil ikke kommet med en eneste uttalelse om den 90 dager lange «våpenhvilen» eller om at de har forpliktet seg til å fjerne biltoll.- Vi må se hva denne tremånedersperioden faktisk bringer. Alt er litt uklart for øyeblikket, sier makrostrateg i State Street Global Markets i Hong Kong, Dwyfor Evans, til Bloomberg News.


Les også