Asia-børsene stiger på Kina-toll

Asiatiske børser spretter opp etter nyheten om at Kina vil kutte biltoll.

Wall Street fikk god drahjelp av optimisme rundt handelsavtaler mellom USA og Kina. Tirsdag skrev president Trump i en Twitter-melding at det foregikk produktive samtaler mellom USA og Kina, og at folk måtte holde øynene åpne for viktige kunngjøringer.Onsdag stiger asiatiske børser etter at aksjene til bilprodusenter i Kina, Japan og Sør-Korea spratt opp på nyheter om at Kina vil kutte tollen på amerikanske biler til 15 prosent fra dagens 40 prosent.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 2,09 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 1,93 prosent.Shanghai Composite rykker frem 0,29 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 1,39 prosent.Koreanske Kospi er opp 1,34 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 1,58 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 1,02 prosent.OljeprisenBrent-oljen er onsdag morgen opp 1,06 prosent til 60,84 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,12 prosent til 52,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,97 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.