Asia-børsene stiger på Wall Street-optimisme

Børsene i Asia får drahjelp fra USA og følger optimismen på Wall Street.

Pilen pekte opp på Wall Street onsdag. Dow Jones steg 0,64 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq la på seg henholdsvis 0,54 og 0,95 prosent.Utviklingen skjer i kjølvannet av ny optimisme hva gjelder handelskonflikten mellom USA og Kina.Børsene i Asia bygger stort sett på fremdriften på Wall Street.- Roen har endelig kommet tilbake til markedet, skriver analytikere i Mizuho Bank i et notat.Markedene globalt var volatile i begynnelsen av uken, men har nå stabilisert seg etter nyheter de siste dagene som indikerer en lettelse i konflikten mellom USA og Kina.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 0,98 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,61 prosent.Shanghai Composite rykker frem 1,29 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,14 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,68 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,89 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,24 prosent.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,45 prosent til 60,42 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,31 prosent til 51,31 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,84 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.