Awilhelmsen på storhandel i Protector

Familieselskapet eier aksjer i forsikringsselskapet for en kvart milliard. 

Eivind Yggeseth

Det familieeide investeringselskapet Awilhelmsen har nå, gjennom Awilhelmsen Capital Holding, økt eksponeringen i forsikringsselskapet Protector Forsikring i syv uker på rad.Etter å ha anskaffet 40.684 nye aksjer i forrige uke, har selskapet kjøpt totalt 1,42 millioner aksjer bare siden slutten av oktober.Ved 14-tiden mandag omsettes Protector-aksjen for 49,65 kroner, noe som betyr at denne aksjeposten har en verdi på 70,6 millioner kroner. Totalt eier Awilhelmsen rett under fem millioner Protector-aksjer med en samlet verdi på 247 millioner kroner.Awilhelmsen-familien er forsikringsselskapets nest største aksjonær etter Stenshagen Invest som eier vel 7,1 millioner aksjer.BørsnedturAwilhelmsen startet med å kjøpe seg opp i forsikringsselskapet i september i fjor da kursen lå på rundt 78 kroner.Innledningsvis var det en kjempeinvestering, og aksjen steg til nesten 100 kroner rett etter årsskiftet.Siden da har det gått trått.Til tross for en opptur på nær 13 prosent den seneste uken, har selskapets aksjekurs blitt redusert med rett under 45 prosent siden nyttår.