Berit Svendsen åpner seg om Telenor-exiten

- Det var ikke enkelt å flytte til Thailand i løpet av tre måneder, sier Berit Svendsen i et intervju med DN. 

– Jeg ble fremstilt som prinsesse vil-ikke fordi jeg for første gang i livet har takket nei til en jobb av familiehensyn. Den stormen måtte jeg bare ta. Men det var ikke enkelt for meg og min familie å flytte til Thailand i løpet av tre måneder, sier den tidligere Telenor-toppen, Berit Svendsen til DN.Avisen skriver at dette er første gang hun snakker åpent om at hun fikk en flyttefrist på kun tre måneder fra tilbudet kom om å bli sjef for Telenor-selskapet Dtac i Thailand.På spørsmål fra DN om det var et absolutt krav, svarer Svendsen: – Ja, det var det. Jeg opplevde den perioden som veldig vanskelig. For nå dreide det seg ikke om meg lenger, men min familie, som jeg visste ikke var klare til å reise innen så kort frist. Det hadde gått hvis jeg hadde fått 1,5 år på meg, for da hadde det passet med barnas skolebytte.Svendsen sier til avisen at hun ikke opplyset mediene om dette, fordi hun ikke ønsket «å helle mer bensin på det bålet» av hensyn til Telenor og de ansatte.Hun sier videre at hun ikke var interessert i å snakke om den prosessen.På spørsmål fra DN om hun reagerte på styreleder Gunn Wærsted og Telenor-sjef Sigve Brekkes fremstilling av saken, svarer Svendsen:– Jeg har sagt at de kunne strukket seg lenger, og det står jeg for. Jeg kunne ha dratt til Asia hvis jeg hadde fått 1,5 års frist, ikke tre måneders frist.