Bjarne Schieldrop: - Vi skal ned å snuse på 50-streken

- Oljeprisens jobb er på en måte å fortvilet prøve å balansere markedet, og den klarer det aldri, sier råvaresjef Bjarne Schieldrop i SEB.

- Det negative sentimentet er det som regjerer for øyeblikket, og med en forlengelse av det så er det helt sikkert at vi skal ned å snuse på 50-streken (red.anm.: 50 dollar). Jeg tror også at effekten av Opecs kutt kommer i økende grad til syne ut i januar, sier råvaresjef Bjarne Schieldrop i SEB når han gjester HegnarPodden lørdagspesial.- En god støtte i oljeprisen, krever både at det fundamentale og fysiske aspektet av at Opecs sine kutt begynner å virke. Det betyr at det blir synlig, at vi ser at lagrene ikke stiger, men faktisk trekker seg litt ned mot normalt for sesongen. Du skal også komme til det punktet hvor FED har kapitulert, hvor de ser at veksten er verre enn det de legger til grunn, mener Schieldrop.- Du tenker på en eventuell rentestopp?- Rentestopp eller rentesenkning.- Hvis vi skal ned å snuse på 50-tallet på kort sikt, hvor skal vi på litt mellomlang sikt inn i 2019?- Spørsmålet er hvilken oljeverden vi skal leve i. Før hadde vi 110 dollar, og så måtte man ha minimum 80 dollar og så videre. Så var vi oppe og snuste på 86 dollar – og hva er det oljeprisen gjør når den er der oppe?- Jo, oljeprisens jobb er på en måte å fortvilet prøve å balansere markedet, og den klarer det aldri,mener råvaresjefen.- Enten er det for mye eller så er det for lite olje. I oktober var bildet det at etterspørselsveksten måtte dempes fordi det var ikke nok tilbud. Vi skulle miste alt fra Iran omtrent, og få videre fall i Venezuela, så selv ikke med råsterk skiferproduksjonsvekst så hadde vi nok. Oljekonsumet måtte dempes. Det var beskjeden fra oljeprisen, sier Schieldrop, og fortsetter;- Men plutselig blir det svakere global vekst, det blir ikke så mye bortfall fra Iran likevel – så ble det slik at produksjonsveksten måtte dempes, og på kort sikt er det produksjonen av skiferolje som må dempes, fordi det er den som reagerer mest. Så da har man fulgt med ned hele veien til det punktet hvor skiferolje begynte å reagere.- Oljemarkedet sier på en måte at vi ikke skal ha over 85 dollar pluss, men vi skal antageligvis heller ikke ha under 50 minus, oppsummerer Schieldrop.Hør hele intervjuet på HegnarPodden: