Blytunge oljeaksjer gir rød børs

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng torsdag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 835,93, etter en nedgang på 1,03 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.838 millioner kroner.Futureshandelen i New York peker mot en liten nedgang fra start torsdag.Toneangivende Europa-børser ser også rødt i forkant av dagens ECB-dom.Britiske FTSE 100 faller 0,5 prosent, tyske DAX 0,1 prosent og franske CAC 40 0,4 prosent.En epoke tar sluttDen europeiske sentralbanken (ECB) ventes i dag å kunngjøre avslutning av sitt obligasjonskjøpsprogram.- Vi snakker om en de facto endring av pengepolitikken. Pengepolitisk blir det en liten innstramning, i den forstand at balansen ikke øker lenger, legger han til, sa sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Norge i et intervju med Hegnar.no i går .Men selv om kjøpene avsluttes, vil ECB ifølge Jullum forsikre markedet om at det ikke blir nedgang i balansen umiddelbart.- Banken vil derfor reinvestere hovedstolen fra alle papirer som går til forfall. Når disse reinvesteringene avsluttes, vil være avhengige av nøkkeltallene fremover, og banken vil sikkert være vag på dette tidspunktet, utdyper han.Men nøkkeltallene i eurosonen har vært svake i hele år, og inflasjonen er fortsatt langt under målet. Er det ikke dårlig timing av ECB å avslutte stimulansene nå?- Dette er en godt varslet katastrofe. Og markedet har blitt mer i tvil etter de svake nøkkeltallene, i tillegg til Brexit- og Italia-situasjonen. Markedet venter seg mer «dovish», eller negative, toner fra ECB enn vi gjør, svarer Jullum.Sjeføkonomen venter at ECB gjentar sin guiding, som indikerer en første renteøkning mot slutten av neste år.Oljeprisen ser rødtOljeprisene trekker nedover torsdag ettermiddag.Brent-oljen faller 1,0 prosent til 59,53 dollar fatet, som er ned fra rundt 60,80 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er ned 1,2 prosent til 50,54 dollar fatet.- Nyheten om at Kina ser ut til å omformulere Made in China 2025 ga håp om at handelssamtalene går bedre enn ventet, skriver ANZ ifølge Reuters.Nyhetsbyrået viser også til at kinesiske statlige selskaper har gjort sine første store kjøp av soyabønner fra USA etter våpenhvilen i handelskrigen.Samtidig er oljemarkedet fortsatt under press fra høye oljelagre, og tall fra amerikanske energimyndigheter viste i går et lavere lagertrekk enn ventet sist uke.Blytunge oljeaksjerPå Oslo Børs faller Equinor 2,0 prosent til 194,20 kroner etter at Pareto nesten har halvert kursmålet og roper selg .Samme meglerhus har kuttet kursmålet på Aker BP fra 325 til 300 kroner, og sender denne aksjen ned 3,3 prosent til 238,40 kroner.Aker-kursmålet kuttes fra 700 til 570 kroner, og denne aksjen faller 1,1 prosent til 493 kroner.DNO faller 3,6 prosent til 14,01 kroner i kjølvannet av gårsdagens Faroe-bud , som ble slaktet av Faroe-styret .Oljerelaterte aksjer sliter generelt, og i oljeservice merker vi oss Subsea 7 på minus 3,2 prosent til 86 kroner og PGS på minus 3,2 prosent til 14,88 kroner.Førstnevnte faller til tross for tildeling av kontrakter fra ExxonMobil .Norsk Hydro-løftBlant tungvekterne for øvrig er ikke utslagene de største.Yara utmerker seg negativt ved å falle 1,2 prosent til 347,10 kroner, mens Marine Harvest er ned nærmere prosenten til 191,25 kroner.På den positive siden stiger Norsk Hydro 1,2 prosent til 40,80 kroner på dagens tredje høyeste volum.Selskapet omtaler torsdag en brasiliansk ekspertstudie som konkluderer med at det ikke var noe overløp fra Alunortes rødslamdeponier under regnfallet i februar.Analytikerne i Morgan Stanley har for øvrig senket kursmålet på Hydro .Norwegian er også blant lyspunktene, og letter 2,1 prosent til 203,30 kroner.Stygg XXL-smellXXL stjeler de negative overskriftene, og straffes med et kursfall på 8,3 prosent til 37,55 kroner.Credit Suisse har nedjustert aksjen fra outperform til nøytral og kuttet kursmålet fra 70 til 44 kroner.SpareBank 1 Markets har kuttet sitt kursmål fra 40 til 37 kroner, ifølge en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Meglerhuset opprettholder sin salgsanbefaling.Blant få aksjer som faller mer finner vi Havila Shipping, som trekker ned 14,9 prosent til 3,47 kroner.WR Entertainment topper taperlisten, med sitt fall på 16,7 prosent til 10 øre på Merkur Market.Tvenge-favoritt i tetVinnerlisten toppes av Hiddn Securities, der brødrene Øystein og Torstein Tvenge er de største aksjonærene.Hiddn annonserte onsdag kveld en intensjonsavtale med Singapore-baserte Tactilis om en sammenslåing .- Målet er å skape det bransjeledende selskapet innen biometrisk autentisering, kryptering og utvikling og produksjon av multifunksjonskort, og Tactilis utgjør en perfekt partner for å skalere vår felles virksomhet globalt, sier konsernsjef Carl Espen Wollebekk i Hiddn til Hegnar.no.Markedet reagerer med å sende aksjen opp 9,9 prosent til 1,33 kroner.Nærmest på vinnerlisten finner vi Fred. Olsen Energy, som spretter opp 7,5 prosent til 1,70 kroner.Sunnmøringer gir gassVi merker oss også Ålesund-baserte Hexagon Composites, som denne uken har kommet med to nyheter DNB Markets mener støtter den langsiktige utviklingen.- I USA innebærer godkjennelsen av transport- og lagringløsningen for hydrogen med et trykk på 950 bar at kundene nå kan tilbys mer kapasitet pr transport og samtidig en mer fleksibel, det vil si en raskere og mer mobil, løsning ved etablering av nye hydrogenstasjoner, skriver meglerhuset.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med kursmål 35 kroner. Aksjen stiger 4,4 prosent til 25,20 kroner.