Børsene får bank i Asia

Tungsinn etter ny Wall Street-nedtur.

Mark Schiefelbein

De fleste Asia-børsene faller fredag, etter nytt, kraftig fall på Wall Street i går.Tokyo tynger, og Nikkei er i skrivende stund ned 1,1 prosent til 20.166,19. Den bredere Topix-indeksen faller 1,9 prosent til 1.488,19.Banker utmerker seg negativt etter Bank of Japans beslutning om å holde styringsrentene uendret.Mitsubishi UFJ Financial Group og Sumitomo Mitsui Financial Group er ned 2-3 prosent.USA sikter kinesereI går ble det kjent at USA har siktet to kinesiske personer for «omfattende hacking», og børsene faller markant i Shanghai.Large cap-indeksen CSI 300 er ned 1,8 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trekker ned 1,35 prosent.Kinas utenriksdepartement reagerer ifølge Reuters kraftig på de «forferdelige» anklagene om økonomisk spionasje, og oppfordrer USA til å trekke sine anklager.I Hongkong faller Hang Seng 0,1 prosent.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,2 prosent, og Samsung Electronics er blant dagens tapere.«Down under» går Sydney-børsen tilbake 0,7 prosent, og faller skjer på bred basis, selv om banker tynger også her.Asia-oversikten her.