Børsmelding torpederte aksje

Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,39 prosent før den sluttet på 816,65 poeng. Dagens laveste notering var på 803 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 5,1 milliarder kroner.Årets avkastning er dermed på beskjedne 0,27 prosent. Veien videre- Slik det ser ut nå, er det lite positivitet å spore på Oslo Børs. Skal sentimentet skifte før jul er vi avhengige av positive signaler fra FED-møtet på torsdag, der sentralbanksjef Jerome Powell kan overraske med å senke rentebanen fremover, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet. - Det kraftige fallet i oljeprisen har også bidratt sitt til at spesielt internasjonale investorer selger seg ut av Oslo Børs, som er sterkt korrelert med energiprisene, understreker Johannesen. OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 58,62 dollar, ned 1,66 prosent. Ifølge TDN Direkt har det kommet rapporter om lagerbygging ved Cushing og at EIA venter en økning i skiferoljeproduksjonen i januar.- Stigende amerikanske skiferoljeproduksjonsnivåer, sammen med en oppbremsing i den globale økonomiske veksten, truer med å motvirke Opec+ sine tiltak, sier analytiker i Phillips Futures, Benjamin Lu Jiaxuan, til Reuters.Flere fikk julingEquinor falt 1,05 prosent til 188,35 kroner.Det var heller ingen god dag for Aker BP som falt 3,32 prosent til 221 kroner mens DNO endte på 13,285 kroner etter et kursfall på 2,60 prosent.Det er også verdt å merke seg at Golden Ocean falt 8,01 prosent til 55,15 kroner mens Frontline falt 3,97 prosent til 52 kroner.Borgestad ble straffet knallhardtStyret i Borgestad har besluttet å fremme forslag om at selskapet skal gjennomføre en kapitalforhøyelse i form av en garantert fortrinnsrettsemisjon for å hente cirka 34 millioner kroner.Det sendte Borgestad-aksjen ned hele 38,95 prosent til 21 kroner.Ifølge meldingen vil fortrinnsrettsemisjonen, dersom den gjennomføres, tilføre konsernet nødvendig arbeidskapital, og provenyet vil i tillegg benyttes til generelle selskapsformål.BW OffshoreDNB Markets konstaterer i sin aksjerapport tirsdag at BW Offshores lånebetingelser i øyeblikket avskjærer selskapet fra å utbetale utbytte.- Etter vårt syn ser imidlertid utsiktene for kontantstrømmen gode ut fremover, og vi venter at selskapet etter en kommende refinansiering etterhvert vil komme i utbytteposisjon. Dagens lånefasiliteter utløper i 1. kvartal 2020, men vi blir ikke overrasket om en refinansiering uten utbyttebegrensninger kommer på plass allerede tidig i 2019, skriver meglerhuset.DNB Markets har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 66 kroner. Investtech opererer på sin side med en salgsanbefaling på aksjen.- BW Offshore har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt og reagert kraftig ned. Dette indikerer at investorene de siste månedene har presset kursen ned for å få solgt sine aksjer i selskapet, skriver Investtech.Aksjen klatret 5,97 prosent til 33,75 kroner.Q-FreeQ-Free har signert kontrakter med Fjord 1 for levering av utstyr og tjenester og Autopass-betaling, ifølge en børsmelding. Kontrakten er på 55 millioner kroner, ifølge Q-Free. Aksjen endte på 7,38 kroner, opp 3,07 prosent.