Brasil-studie gir Norsk Hydro støtte

Roberto Ribeiro

Aksjen stiger.

Norsk Hydro går motstrøm på Oslo Børs torsdag, og stiger 1,3 prosent til 40,28 kroner på dagens nest høyeste volum.Selskapet omtaler torsdag en uavhengig, brasiliansk ekspertstudie som konkluderer med at det ikke var noe overløp fra Alunortes rødslamdeponiene DRS1 og DRS2 under regnfallet i februar.Studien, utført av professorer ved Federal University of Campina Grande, konkluderer også med at Alunorte - når det gjelder behandling av spillvann - trygt kan produsere med full kapasitet (på 6,3 millioner tonn alumina i året).Øvrige viktige konklusjoner er at

  • det å sende et overskudd av regnvann ut i Pará-elven gjennom Canal Velho var det mest hensiktsmessige å gjøre i det kraftige regnværet i februar
  • med iverksatte forbedringsprosjekter er Alunorte forberedt på evt. fremtidige klimaendringer som kan føre til hyppigere ekstremvær med mye regn
- Det er betryggende at vi nå har en tredjepartsstudie som slår fast at Alunorte trygt kan produsere med full kapasitet, og at forbedringsprosjektene vi har igangsatt vil gjøre oss godt forberedte på enda tyngre regnfall enn i februar, sier Norsk Hydros Bauksitt og Alumina-sjef John Thuestad i en kommentar.