Britisk rentedom klar

Bank of England holdt renten uendret.

FILE - In this file photo dated Wednesday, June 27, 2018, Mark Carney the Governor of the Bank of England, during a press conference to deliver the Financial Stability Report at the Bank of England in the City of London. Carney all but confirmed Tuesday Sept. 4, 2018, to a committee of lawmakers, that he is to stay at the helm of the central bank for longer than the planned June 2019 departure, to help ensure Britain leaves the European Union as smoothly as possible. (AP Photo/Matt Dunham, FILE) Matt Dunham

Bank of England (BoE) holder sin viktigste styringsrente, base rate, uendret på 0,75 prosent.Dette var i tråd med forventningene, og beslutningen var enstemmig.Samtidig advarer sentralbanken om at Brexit-usikkerheten har «intensivert seg betraktelig» den siste måneden, og den har ingen idé om Storbritannia får en smidig EU-exit eller krasjer ut uten noen avtale i mars.BoEs pengepolitiske komité gir derfor ingen indikasjoner på hvordan siste tids makrotall har påvirket deres tenkning.Ifølge Financial Times har dette aldri skjedd før.Les mer her.