Oslo Børs fikk et solid comeback fredag, etter å ha opplevd et av de største fallene på lang tid i går.Hovedindeksen steg 2,20 prosent til 844,15 poeng, etter å ha vært opp 2,75 prosent på det meste. Indeksen hadde oppgang fra morgen av, men skjøt virkelig fart etter det ble klart at Opec+ var blitt enige om et produksjonskutt på 1,2 millioner fat per dag. Nyheten sendte oljeprisen rett opp, og ved stengetider på Oslo Børs står Brent-oljen i 63,11 dollar, opp 5,08 prosent. Den kraftige oppturen for oljeprisen dro naturligvis med seg Oslo Børs.Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,48 milliarder kroner.Av tungvekterne steg Equinor hele 3,22 prosent, mens DNB og Telenor steg henholdsvis 1,72 og 1,32 prosent. Vi tar med at Aker BP la på seg hele 6,49 prosent, mens Norwegian steg 6,23 prosent, etter å ha stupt på børsen torsdag.Ellers innen olje steg DNO 4,95 prosent, mens riggselskapet Seadrill steg 3,79 prosent. Rally for Bank Norwegian-aksjen.Fredag meldte Norwegian Finance Holding (NOFI) at detav det irske selskapet Lilienthal Finance Limited.Avtalen vil åpne for at NOFI og NOFIs aksjonærer får mulighet til å delta i en utvikling av banktjenester også utenfor Norden, etter samme forretningskonsept som i Bank Norwegian i dag, heter det.Ledelsen sendte også ut en oppdatering på selskapets virksomhet i fjerde kvartal 2018.Bankens utvikling så langt i fjerde kvartal er som forventet, med fortsatt god etterspørsel etter lån i Norge og øvrige markeder i Norden. Utlånsmarginene er stabile i alle markedene. Tapsavsetningene utvikler seg i henhold til forventningene kommunisert ved regnskapsfremleggelsen for tredje kvartal, skriver selskapet.Nyhetene sendte aksjen opp hele 8,05 prosent. - Aksjen stiger på den oppdaterte guidingen og en lettelse over at fjerde kvartal ser greit ut, og dels på at man får en avklaring på hvordan Bank Norwegian skal ekspandere internasjonalt med merkevaren og teknologien sin. I tillegg kommer en generell rebound i markedet, sier analytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier til TDN Direkt.Protector rett nedI dag morges meldte Protector Forsikring at selskapet har i 3. kvartal 2018. Tapet er relatert til både 2018-årgangen og tidligere årganger.- Antall skjeggkre-saker har eskalert gjennom 2018, og eskaleringen har forsterket seg ytterligere i 3. kvartal 2018, het det i meldingenSenere på dagen ble det også kjent at Protector Forsikring i Nordea muligheten for å selge selskapets boligselgervirksomhet.Protector Forsikirng-aksjen falt 7,94 prosent til 43,45 kronerData responsData Respons har inngått en kontrakt på 11 millioner kroner med en norsk kunde, ifølge en børsmelding fredag.Kontraktene omfatter R&D tjenester, software utvikling og smarte løsninger som integreres i kundens produkter, opplyses det.Nyhetene sendte aksjen opp 2,51 prosent.AxactorAxactor Sweden har inngått en forward flow-avtale med en «stor finansinstitusjon», ble det opplyst fredag.Avtalen er for 18 måneder og består av usikrede forbrukskrav med en samlet estimert pålydende verdi på 126 millioner euro fordelt på 7.000 krav, opplyses det.Aksjen steg 5,29 prosentMånedens viktigsteAmerikansk myndigheter har i dag (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall.I november ble det skapt 155.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren.