Da kan krisen i Norwegian eskalere

Norwegian jobber med saken.

Hvis ikke Norwegian får solgt unna fly, kan selskapet ifølge analytiker i verste fall bli tvunget til å betale for drivstoff og flyplassavgifter med kontanter, skriver DN.Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank mener faren for å bryte lånevilkår i obligasjonslån er fremskyndet fra 1. kvartal 2019 til 4. kvartal i år. Ifølge hans beregninger faller egenkapitalen til litt under 1,4 milliarder kroner ved årsskiftet - like under minstekravet på 1,5 milliarder kroner, skriver avisen.- Hvis selskapet blir nødt til å melde om brudd på lånebetingelsene, kan det havne i en ond spiral og krisen vil eskalere, sier Stenshall til DN.Norwegian vil ikke kommentere de siste analysene i detalj, men finansdirektør Geir Karlsen skriver blant annet i en e-post til avisen at selskapet jobber løpende med å avhende fly og er fortsatt i samtaler om etablering av «joint venture» for flyeierskap.