Dårlige nyheter torpederte aksje

Taperen opplevde et solid krakk. John Fredriksen greide på sin side å sende aksje til værs etter at han la millioner av kroner på bordet.

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,02 prosent før den sluttet på 824,99 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 4,7 milliarder kroner.Olje/EquinorOljeprisene stiger etter tirsdagens kraftige fall . Et fat Nordsjøolje omsettes for 57,27 dollar, opp 1,80 prosent, mens WTI-oljen stiger 2,06 prosent til 47,56 dollar.Analytiker Stephen Brennock i PVM Oil Associates tviler på at prisfallet i olje vil stanse den amerikanske skiferoljens fremmarsj.- Så mye som det seneste prisfallet har injisert en ny dose usikkerhet inn i markedet, vil det kort sagt usannsynlig få skifertoget til å spore av, skriver han ifølge CNBC i et analysenotat publisert onsdag.- WTI-prisene holder seg samtidig som tradere ser etter trøst i amerikanske aksjemarkeder ettersom risikosentimentet ser ut til å stabilisere seg, men vi er langt unna et bullish sentiment, sier tradingsjef Stephen Innes i Oanda til Reuters, ifølge TDN Direkt.Equinor la på seg 0,85 prosent og sluttet på 189,95 kroner.XXLTirsdag ettermiddag sendte XXL ut en børsmelding hvor ledelsen fortalte om en skuffende resultatutvikling i 4. kvartal 2018. Volumet i alle markedene har vært lave i perioden før og etter Black Friday-kampanjene.Nå regner XXL med å omsette for rundt 9,4 milliarder kroner i 2018 og få en EBITDA i størrelsesorden 530-560 millioner kroner. Samtidig ble det kjent at konsernsjef Ulf Bjerknes forlater XXL etter kun 11 måneder i selskapet.Nyheten førte til at XXL-aksjen stupte hele 30,14 prosent til 27 kroner onsdag. Dagens laveste notering var på 21,65 kroner. - Dette var på ingen måte forventet. XXL har rett og slett ikke kontroll. De har solgt varer med tap, og enkeltbutikker har hatt individuelle priser. De har ikke oversikt, sier Christian Olsen Nordby, analytiker i Kepler Cheuvreux, til Hegnar.no.- Etter gårsdagens varsel har vi senket inntektsforventningene betydelig. Vi er bekymret for prispresset i markedet, fortsatte endringer i ledelsen, og tvil rundt oppnåelse av siste annonserte langsiktige mål, skriver Martin Stenshall, analytiker i Danske Bank Markets, i en oppdatering.Meglerhuset har nå nedgradert sin anbefaling fra kjøp til selg, og samtidig kuttet kursmålet fra 55 til 24 kroner.Innkjøpsdirektør og primærinnsider Tom Erik Kjønø har, gjennom sitt heleide selskap Kjønø Holding AS, brukt dagen til å kjøpe 234.000 aksjer i XXL til kurs 23,07 kroner. Kjønø og nærstående parter eier etter dette 405.000 aksjer og 162.623 opsjoner i XXL.Finansdirektør og insider Stein Eriksen har kjøpt 30.000 aksjer i XXL til kurs 23,10 kroner mens logistikk- og engrosdirektør Harald Borgen har kjøpt 8.700 XXL-aksjer til kurs 22,60 kroner.Protector Forsikring- Vi vurderer nå våre strategiske opsjoner for boligselgerforsikring og Nordea er engasjert som rådgiver, skrev forsikringsselskapet Protector i en børsmelding 7. desember.Nå har styret konkludert med at selskapet skal trekke seg helt ut av dette markedet.- Bakgrunnen er produktets svake tekniske resultat de siste årene, samt stor usikkerhet knyttet til produktets fremtidige premievolum og lønnsomhet. Styret er av den oppfatning at nøkkelressurser da kan brukes bedre på andre og mer fremtidsrettede områder, kom det frem i en børsmelding tirsdag kveld.Aksjen startet onsdagen i rødt, men ende til slutt på 47 kroner, uforandret fra tirsdag.Avance GasLPG-rederiet Avance Gas har hatt en blytung reise på børsen i flere år. Rederiets største eier, John Fredriksen, mener tydeligvis det er et gunstig tidspunkt å kjøpe på nå, og har derfor lastet opp med ytterligere 670.371 aksjer i selskapet.Det skjedde til en kurs på 12,50 kroner, hvilket betyr at rederen la nærmere 8,38 millioner kroner på bordet.Dermed eier Fredriksen rett under 12,6 millioner aksjer i Avance gjennom Hemen Holding, noe som tilsvarer en eierandel på 19,5 prosent. I tillegg eier Fredriksen-dominerte Frontline i overkant av 442.000 aksjer.Avance Gas klatret 8,90 prosent til 14,20 kroner.