Danske Bank selger Danica Pension Sverige

Et investorkonsortium står bak kjøpet.

Danske Bank selger Danica Pension Sverige for 2,6 milliarder svenske kroner til et investorkonsortium av det nordiske fondet Polaris og det tyske fondet Acathia samt de institusjonelle investorene Sampension og Unigestion.Det skriver Danske Bank i en melding tirsdag.Danica Pension Sverige har 60 ansatte, 150.000 private kunder og 15.000 bedriftskunder.Danske Bank bekreftet allerede 6. desember at selskapet var i forhandlinger om et salg.Det fremgår av meldingen at kjøpesummen deles i en kontant betaling og et gjeldsbrev fra selger.I meldingen opplyses det om at det forventes ingen resultatpåvirkning for Danske Bank for 2018, ettersom handelen må sluttføres. Endelig godkjennelse ventes i løpet av første halvår, skriver selskapet.Handelen er godkjent av de relevante myndigheter.


Les også