De norske aksjene i USA og Canada

Slik gikk det med norske aksjene i USA og Canada onsdag kveld.

Peter Tuchman, center, works with fellow traders on the floor of the New York Stock Exchange, Friday, Oct. 26, 2018. Stocks are opening broadly lower on Wall Street, a day after a massive surge, as a number of big companies reported disappointing results. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Det lå lenge an til å bli en god dag på børsene i New York onsdag. Men håpet om at børsfallet de siste månedene, og president Donald Trumps sterke anmodninger til sentralbanksjef Jerome Powell om ikke å røre renten, skulle resultere i at en pause ble knust.I tillegg ble rentebanen også kuttet mindre  enn mange hadde håpet på.I kjølvannet av den høyst ventede hevingen på 0,25 prosentpoeng, til intervallet 2,25 - 2,50 prosent, smalt børsene i New York rett ned. I forkant av rentebeslutningen var Dow Jones og Nasdaq pent opp. I etterkant smalt Dow Jones ned 894,7 poeng, tilsvarende 3,7 prosent, mens Nasdaq smalt ned 4,1 prosent fra dagens høyeste.Flukten fra aksjer og over i obligasjoner fortsatte, og sendte de lange renten ned.Dow Jones endte dagen med en nedgang på 1,49 prosent til 23.323,66 og årets laveste. Med det er indeksen også ned 13,2 prosent fra all-time high den 3. oktober, på 26.883,47 intradag. S&P 500 falt 1,54 prosent til 2.506,96. Nasdaq endte ned 2,17 prosent til 6.636,83.Hele USA-kommentaren her