Derfor faller de amerikanske børsene

FILE- In this April 24, 2018, file photo, an American flag flies outside the New York Stock Exchange. The U.S. stock market opens at 9:30 a.m. EDT on Wednesday, Aug 8. (AP Photo/Mary Altaffer, File) Mary Altaffer

Økonomene mener det er fem årsaker til fallene på Wall Street.

Amerikansk økonomi går så det griner, mens børsene faller kraftig. Økonomene mener det er fem årsaker til dette, skriver Dagens Næringsliv.Den første årsaken er lavere fremtidig vekst. Olav Chen, senior porteføljeforvalter og leder for allokering og globale renter i Storebrand, mener de fleste er klar over at den økonomiske veksten vil bli lavere i USA til neste år.- For markedet er det alltid negativt at pilene peker nedover, sier han til avisen.Også økte renter spilt en stor rolle i børsfallene på Wall Street. Swedbanks sjeføkonom Øystein Børsum er det også andre grunner til at det blir dyrere for bedrifter å låne penger.- Den siste tiden har vi sett at renten går opp, ikke fordi sentralbankene strammer inn, men fordi kredittpåslaget øker. For mange selskaper har rentepåslaget økt med ett prosentpoeng eller mer gjennom året. For mange er det mye penger, sier Børsum til DN.I tillegg påvirkes markedet ifølge økonomene negativt av handelskrigen, det at verdens sentralbankene strammer inn, samt generelt dårlig stemning.- Nå er vi i en situasjon hvor alt tolkes negativt. Oljeprisfallet vi har sett denne uken rammer oljeprodusentene, men for global økonomi vil oljeprisfallet være positivt, påpeker Chen overfor avisen.


Les også