- Det er bare å gasse på

Mens det ligger en grå sky over Oslo Børs, mener forvaltere det bare er å gasse på.

Jesper Moerholt

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 804,24 torsdag, etter en nedgang på 2,52 prosent. Børsfallet skjedde på veldig bred basis, men ikke overraskende var mange oljerelaterte aksjer høyt på taperlisten. Frykten for at den amerikanske sentralbanken skal stramme og en oljepris i fritt fall sender verdens børser nedover. Den seneste måneden er Oslo Børs ned mer enn syv prosent.Kapitalforvalterne i DNB Asset Management anbefaler imidlertid kundene å kjøpe heller enn å selge, skriver DN.- Vi synes man bør ha litt mer gass enn brems på, sier forvalter Kjartan Farestveit i DNB Asset Management til avisen.Han er på teamet som forvalter såkalte kombinasjonsfond, og kan derfor plassere pengene både i «trygge» rentepapirer som obligasjoner og i mer risikable aksjer. De kontrollerer litt under en tiendedel av den samlede porteføljen på rundt 500 milliarder kroner som DNB forvalter. Han anbefaler kundene å ha litt mer risiko i porteføljen.- Rådet er heller å være fremoverlent enn å kaste kortene, fordi det er en korreksjon, sier han til DN.DNB Asset Management anbefaler kundene å holde «overvekt» i aksjer, noe som de har gjort siden slutten av oktober. Siden har aksjemarkedene falt.