- Det har vært vanskeligere å gjøre dealer, men vi får det til

Etter den siste tids markedsuro forventer meglertopp Knut Brundtland en normalisering etter nyttår og at markedene vil være helt åpne igjen i løpet av noen måneder.

Konsernsjef Knut Brundtland i meglerhuset ABG Sundal Collier skulle ikke på John Fredriksens julelunsj fredag.Han hadde snarere vært på lunsj med en annen profilert norsk skipsreder, nærmere bestemt Herbjørn Hansson.Sammen kom de mette og svært godt fornøyde ut fra restauranten.- Ta bilde av den fine mannen her, gliste Hansson med blikket rettet mot Finansavisens fotografer.Humøret var på topp til tross for både bitende kulde i Oslo sentrum fredag, og et generelt kjølig miljø på børsene den seneste tiden.Oslo Børs sluttet på sitt høyeste nivå noensinne 25. september, men har siden falt vel 12 prosent, noe som har fått stor påvirkning på både selskaper, investorer og meglerhus, blant annet i form av at flere børsnoteringer har blitt avlyst.- Det har vært et godt år helt frem til slutten av tredje kvartal og begynnelsen av fjerde kvartal, oppsummerer Brundtland og trekker frem politikk som hovedårsaken til det urolige børsklimaet.- Og ikke minst er det en «twitrer» fra Amerika som har skapt mye uro, fortsetter han og viser med det til USAs president Donald Trump.- Det har vært vanskeligere å gjøre dealer, men vi får det til, fastslår han.- Hva er forventningene til 2019?- Det er at det blir bedre igjen og at vi kommer tilbake til normalen, sier Brundtland som forventer at markedene vil være helt åpne i løpet av noen måneder.Årets jul, som tradisjonen tro skal tilbringes på hytta med familien, blir Brundtlands siste som konsernsjef i ABG.I april overlater han toppstillingen til svenske Jonas Ström, mens han selv blir arbeidende styreleder.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også