Dette vil påvirke Oslo børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag, der det er duket for årets siste rentemøte i USA.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,6 prosent, eller innenfor intervallet [-0,9, -0,4] prosent.«I dag er det duket for årets siste rentemøte i den amerikanske sentralbanken. Det er naturlig å anta at rentebanen blir nedjustert noe, gitt svakere globale vekstimpulser. Vi forventer at sentralbanken vil være forsiktig med å endre rentestrategien vesentlig, gitt at USA og Kina jobber på spreng for å løse handelskonflikten. Med andre ord, skulle handelskonflikten løses på en god måte innen overskuelig fremtid vil utsiktene for verdensøkonomien bedres. I tillegg forventer vi at sentralbanken vil fremheve at den siste tids oljeprisfall på 35 prosent er en reell (heftig) stimulans for verdensøkonomien på mellom lang sikt», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs falt tirsdag 0,39 prosent før den sluttet på 816,65 poeng. Dagens laveste notering var på 803 poeng. Det ble omsatt aksjer for litt over 5,1 milliarder kroner.Oljeprisen falt, og Equinor falt 1,05 prosent, Aker BP falt 3,32 prosent, mens DNO endte med et kursfall på 2,60 prosent.Det er også verdt å merke seg at Golden Ocean falt 8,01 prosent, mens Frontline falt 3,97 prosent.Styret i Borgestad besluttet å fremme forslag om at selskapet skal gjennomføre en kapitalforhøyelse i form av en garantert fortrinnsrettsemisjon for å hente cirka 34 millioner kroner , og Borgestad-aksjen stupte 38,95 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenOnsdag morgen er Brent-oljen opp 0,57 prosent til 56,58 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,45 prosent til 46,81 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.- WTI-prisene holder seg samtidig som tradere ser etter trøst i amerikanske aksjemarkeder ettersom risikosentimentet ser ut til å stabilisere seg, men vi er langt unna et bullish sentiment, sier tradingsjef Stephen Innes i OANDA til Reuters, ifølge TDN Direkt.Ellers viste tall American Petroluem Institute en overraskende bygging i amerikanske råoljelagre forrige uke. Det er ventet et trekk i lagrene på i overkant av tre millioner fat når de offisielle tallene fra amerikanske statistikkmyndigheter kommer onsdag ettermiddag, ifølge The Wall Street Journal.USAEtter en tung dag på børsene i New York mandag ble det en liten oppgang tirsdag. Noen kaller det død katt som spretter.Etter at sentralbanken har sagt sitt, og etter alle solemerker hevet renten med 25 punkter til 2,25-2,5 prosent, kan den være like død igjen onsdag. Det avgjørende blir imidlertid hva chartet med dottene viser; hvor mange rentehevinger sentralbanken legger opp til i 2019. Blir det signalisert pause kan det bli et lettelsesrally.Investorer på jakt etter en tryggere havn enn aksjer sendte imidlertid obligasjoner opp og rentene ned tirsdag.Dow Jones steg 0,35 prosent, tilsvarende 82,66 poeng, til 23.675,64. S&P 500 endte opp marginale 0,01 prosent til 2.546,16 og reddet seg dermed unna den 5. dagen på rad med nedgang. Nasdaq steg 0,45 prosent til 6.783.91.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan faller Nikkei 225-indeksen 0,62 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 0,50 prosent.Shanghai Composite går tilbake 0,51 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,16 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,84 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,08 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,50 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

  • Japan, Nikkei industri-PMI
  • Japan, Industriproduksjon endelig, oktober
  • Kina, Detaljhandel, november
  • Frankrike (09:15), PMI foreløpig, desember
  • Tyskland (09:30), PMI foreløpig, desember
  • EMU (10:00), PMI foreløpig, desember
  • USA (14:30), Detaljhandel, november
  • USA (15:15), Industriproduksjon, november
  • USA (15:45), PMI foreløpig, desember
AnnetKilder: TDN Direkt og SSB