Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 1,2 prosent, eller innenfor intervallet [-1,4, -1,1] prosent.«De asiatiske børsene endte kraftig ned i natt. Dermed må vi belage oss på en ny vanskelig børsdag her hjemme. Oljeprisen har også falt i forkant av dagens OPEC-møte, der mange venter at kartellet, med Saudi Arabia i spissen, vil kutte den daglige produksjonen med over én million fat for å stabilisere oljeprisen. Når det er sagt, rentebildet i USA har forverret seg ytterligere siden i går. Det vil si, lange renter har falt videre uten tilsvarende bevegelser i den korte enden av skalaen. Alt dette sagt, Oslo Børs er opp 6,7 prosent i 2018, godt hjulpet av lakseselskapene, samt Equinor», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs falt onsdag 1,36 prosent før den sluttet på 858,14 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,3 milliarder kroner.Store selskaper som DNB, Telenor og Hydro falt henholdsvis 1,06 prosent, 0,48 prosent og 1,01 prosent.I 
en byttehandel med Equinor ekstraordinær generalforsamling i Marine Harvest Hele børskommentaren her Hele Asia-kommentaren her
  • Tyskland (08:00), Industriordre, oktober
  • USA (14:15), ADP, november
  • USA (14:30), Handelsbalanse, oktober
  • USA (14:30), Førstegangssøkende ledighetstrygd
  • USA (15:45), PMI tjenester endelig, november
  • USA (16:00), ISM-indeksen, november
  • USA (16:00), Industriordre, oktober
 bytter Faroe sine andeler i tre felt under utbygging, Njord, Hyme og Bauge, til Equinor, og får til gjengjeld andel i de fire produserende feltene Alve, Marulk, Ringhorne Øst og Vilje. Equinor falt 1,22 prosent.Tirsdag ble det avholdt , der aksjonærene stemte over et foreslått navnebytte fra Marine Harvest til Mowi, et forslag som fikk nær full oppslutning. Aksjen falt 2,60 prosent.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,71 prosent til 61,12 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,12 prosent til 52,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.I dag starter Opec/ikke-Opec møtet i Wien som blir avholdt den sjette til syvende desember.AsiaBørsene i Asia raser etter arrestasjonen av finansdirektøren i Huawei.I Japan faller Nikkei 225-indeksen 2,49 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 2,19 prosent.Shanghai Composite går tilbake 1,73 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,19 prosent.Koreanske Kospi er ned 1,63 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 2,73 prosent.Straits Times i Singapore svekkes 1,28 prosent.Tekniske nivåer«Osebx falt 1,36 prosent til 858,14 poeng onsdag og tester 863-nivået. Indeks har støtte ved 840, mens det ligger motstand ved 882 poeng», heter det fra Christiania Securities.Dette skjer i dagMakro Annet Kilder: TDN Direkt og SSB