Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,6 prosent, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8] prosent.«Dow Jones klatret hele 700 poeng fra bunnen i gårsdagens handel. Dermed endte den toneangivende indeksen i pluss torsdag. Signaler, eller rykter, om at Fed vil sette rentehevningene på pause i 2019, ga investorene optimismen tilbake. Det er naturlig å anta at dette vil gi børsoppgang i Europa i dag. Oljeprisen derimot, er mer eller mindre uforandret fra gårsdagens nivåer. OPEC valgte for øvrig å utsette beslutningen om produksjonskutt en dag i påvente av endelig avklaring med Russland. Med andre ord vil oljemarkedet være i fokus også i dag», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsDet var en blytung dag på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen på endte på 825,96, etter en nedgang på 3,75 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 5.516 millioner kroner.Indeksen har ikke sluttet lavere siden 9. april i år (815,01). Dermed er det bare 1,4 prosent igjen børsoppgangen i 2018.Indeksen har ikke sett et større prosentvis fall siden 8. februar 2016, da den falt 4,4 prosent.Oljeaksjene slet tungt. Equinor falt 3,9 prosent, Aker BP gikk tilbake 6,2 prosent, mens DNO falt 5,9 prosent. I oljeservice falt Subsea 7 5,2 prosent og PGS falt 9,2 prosent.Aksjen som fikk mest juling var imidlertid Norwegian. 
Trafikktallene for november Hele børskommentaren her de amerikanske råoljelagrene falt 7,3 millioner fat knallrød start arrestasjonen av finansdirektøren i Huawei Hele USA-kommentaren her Hele Asia-kommentaren her
 • Norge (08:00): Overnattinger, oktober 2018
 • Norge (08:00): Produksjonsindeks for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, oktober 2018
 • Norge (08:00): Omsetning i olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, oktober 2018
 • Norge (08:00): Tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke, 1. januar 2018
 • Norge (08:00): Internasjonale reserver og valutalikviditet, november 2018, foreløpige tall
 • SAS, trafikktall, november
 • Tyskland (08:00): Industriproduksjon, oktober
 • Frankrike (08:45): Industriproduksjon, oktober
 • EMU (11:00): Endelig BNP, 3. kvartal
 • USA (14:30): Arbeidsmarkedsrapport
 • USA (16:00), Engroslager oktober, endelig
 • USA (16:00): Michigan-indeksen desember, foreløpig
 • USA: arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls). Konsensus peker ifølge vår makrokalender mot at 205.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i november. 
 viste fortsatt vekst i antall passasjerer, men fyllingsgraden på 78,8 prosent skuffet markedet. Flyselskapet ble straffet med en kursnedgang på 15,4 prosent.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,95 prosent til 59,49 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,85 prosent til 51,05 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,31 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort torsdag viste at  til 443,2 millioner fat i forrige uke.Konsensus lå ifølge Bloomberg på at råoljelagrene skulle falle 2,3 millioner fat sist uke.Oljeproduksjonen kom inn på 11,7 millioner fat per dag i forrige uke, uendret fra uken før. Usikkerheten rår rundt hvor stort produksjonskutt OPEC og deres allierte blir enige om på det pågående OPEC-møtet i Wien. OPEC klarte ikke å bli enige om størrelsen på et kutt torsdag.Oljeprisen var kraftig ned torsdag etter signaler fra Saudi-Arabia om at kuttet kan bli på rundt én million fat per dag, noe som vil være godt under de 1,3 millioner fatene samme land tidligere har signalisert, og et rådgivende OPEC-organ har anbefalt.Samtaler med OPECs allierte vil finne sted fredag.USAEtter en , bedret stemningen på Wall Street seg utover torsdagen.Til slutt endte Dow Jones ned 0,32 prosent (79 poeng) til 24.947,67, Nasdaq opp 0,42 prosent til 7.188,26 og S&P 500 ned 0,15 prosent til 2.695,95.Dow Jones var på dagens laveste ned 780 poeng.Et oppslag i Wall Street Journal om at Federal Reserve vurderer å innta en vente og se-holdning til renteøkninger ble en oppmuntring for investorene. Ifølge avisen vet komitémedlemmene i den amerikanske sentralbanken ikke hva det neste trekket skal være etter desember-møtet.Børsene falt kraftig fra start, på økt usikkerhet rundt «våpenhvilen» mellom USA og Kina etter , Wanzhou Meng, i Canada. Dette har naturligvis fått bekymringene rundt den spente handelssituasjonen mellom landene til å blusse opp igjen.AsiaI Tokyo endte Nikkei opp 0,8 prosent til 21.678,68, mens den bredere Topix-indeksen la på seg 0,6 prosent til 1.620,45.De hardt prøvede Kina-børsene trakk noe ned. Shanghai Composite-indeksen og large cap-indeksen er begge ned 0,1 prosent, og det samme er Hang Seng i Hongkong.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,3 prosent, og blant dem som viser vei er chip-produsenten SK Hynix.«Down under» stiger Sydney-børsen 0,4 prosent, anført av de store bankene, som Commonwealth Bank of Australia og Westpac.Tekniske nivåer«Osebx falt 3,75 prosent til 825,96 poeng torsdag. Indeks ligger rett over gulv i en fallende trend, og har støtte ved 823, 818 og 794 poeng. 840, 863 og 882 poeng er tekniske motstandsnivåer», heter det fra Christiania Securities.Dette skjer i dagMakro, Norge (SSB) Makro, utenlands Kilder: SSB, TDN Direkt