Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs tror Oslo Børs (OBX-indeksen) åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet -0,1-0,4 prosent.- De amerikanske børsene endte i pluss mandag, etter å ha vært betydelig ned tidligere på dagen. Dette kan hjelpe de europeiske børsene i dag, iallfall i åpningsminuttene. Når det er sagt, volatiliteten er som forventet veldig stor på verdens børser, da «alle» indekser er i korreksjonsmodus, skriver han.- Korreksjonen (her hjemme) har for øvrig vart i to og en halv måned allerede. Når denne er over er vanskelig å si, det er det også om dette er starten på en lengre økonomisk nedgangsperiode. Fordelen med korreksjoner, eller større børsfall, er at alle selskaper blir billigere, inklusive kvalitetsselskaper (store selskaper med liten eller ingen gjeld og et underliggende marked som vokser). Med andre ord: for den langsiktige investor som jakter «røverkjøp», er dagens markedsforhold positive, oppsummerer Berntsen.Hangover på Oslo BørsOslo Børs endte ned 2,4 prosent til 823,61 mandag, og nedgangen var bred.- Investorer er bekymret og nervøse for om vi snart kommer inn i en økonomisk nedtur, resesjon. Kommer data inn som ventet denne uken, vil det i alle fall ikke indikere at en resesjon er nært forestående, skrev sjefstrateg i Nordea, Leif-Rune Husebye Rein i sin ukesrapport.Oljeprisen falt, og trakk med seg energisektoren.Equinor falt 2,0 prosent til 196,60 kroner, Aker BP 4,6 prosent til 241 kroner og DNO 5,0 prosent til 14,11 kroner.Questerre raste hele 12 prosent til 1,94 kroner. I oljeservice falt TGS 7,0 prosent til 223 kroner og Subsea 7 3,9 prosent til 88,46 kroner.Flere aksjer satte ny all-time low, deriblant Elkem etter en nedgang på 8,8 prosent til 21,50 kroner. Opp i Europa?I Europa peker futureshandelen mot oppgang fra start for britiske FTSE 100 og tyske DAX, og nedgang for franske CAC 40.Flate oljepriserBrent-oljen er tirsdag morgen marginalt opp til 60 dollar fatet, men er ned fra rundt 61,10 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger 0,1 prosent til 51,03 dollar fatet.Wall Street snuddeEtter en stygg åpning, hentet Wall Street seg inn mandag og endte i pluss.Dow Jones steg 0,14 prosent til 24.423,26, Nasdaq 0,74 prosent til 7.020,52 og S&P 500 0,18 prosent til 2.637,72.Tech-aksjene, som har falt kraftig de siste ukene, fikk en opptur. Microsoft viste vei og steg 2,6 prosent til 107,59 dollar, og befestet posisjonen som selskapet med høyest børsverdi; 835,5 milliarder dollar.Apples børsverdi mandag var 822,1 milliarder dollar.Energiaksjene falt på lavere oljepriser, og ExxonMobil endte ned 1,4 prosent.Storbankene falt 2-3 prosent.Japan ned, Kina oppDet er blandet og nervøs stemning på børsene i Asia tirsdag.Kinas visestatsminister og USAs finansminister hadde tirsdag en telefonsamtale .I Japan falt Nikkei 0,3 prosent til 21.148,02, mens den bredere Topix-indeksen endte ned 0,9 prosent til 1.575,31.Shanghai Composite i Kina stiger 0,3 prosent og large cap-indeksen CSI 300 0,4 prosent.Hang Seng i Hongkong er opp 0,2 prosent.Kospi-indeksen i Sør-Korea faller marginalt, mens Sydney-børsen steg 0,4 prosent.