Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag, der det er duket for årets siste rentemøte.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [-0,4,- 0,1] prosent.«Norges Bank avholder årets siste rentemøte i dag klokken 10. Det er naturlig å anta at den siste tids uro i finansmarkedene, samt store oljeprisfall vil påvirke rentebanen noe. Med andre ord kan det tenkes at rentebanen vil senkes som en følge av dette. Den europeiske sentralbanken har også rentemøte i dag. De asiatiske børsene endte for øvrig opp i natt på positive signaler vedrørende handelskonflikten mellom USA og Kina. Oljeprisen derimot handles fremdeles på lave 60 dollar. Dermed er det ingen drahjelp å få fra oljerelaterte aksjer i dag, i alle fall ikke i åpningsminuttene», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs klatret onsdag 1,17 prosent før den sluttet på 844,60 poeng. Det ble omsatt aksjer for nesten 3,8 milliarder kroner.Store selskaper som DNB, Telenor og Hydro la på seg henholdsvis 0,14 prosent, 1,38 prosent og 0,65 prosent.Tirsdag morgen meldte Element at de måtte avlyse den planlagte ekstraordinære generalforsamlingen den 14. desember på grunn av forsinkelser i prosessen med å engasjere en ny revisor til selskapet. Noen timer senere kom meldingen om at Oslo Børs har satt Element-aksjen til særlig observasjon inntil situasjonen rundt selskapet er mer avklart. Onsdag morgen ble det kjent at styreleder Lars Beitnes går av. Element-aksjen steg onsdag 5,87 prosent til 0,83 kroner.Morgan Stanley tok opp dekning på Borr Drilling, Odfjell Drilling og Northern Drilling. Borr Drilling klatret 6,67 prosent, Odfjell Drilling la på seg 1,57 prosent, mens Northern Driling falt 0,73 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,45 prosent til 60,42 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,39 prosent til 51,35 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,84 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.- Nyheten om at Kina ser ut til å omformulere Made in China 2025 ga håp om at handelssamtalene går bedre enn ventet, skriver ANZ ifølge TDN Direkt.Videre har kinesiske statlige selskaper gjort sitt første store kjøp av soyabønner fra USA etter våpenhvilen i handelskrigen.Commerzbank tror ifølge nyhetsbyrået at volatiliteten som har vært i oljemarkedet denne senhøsten sannsynligvis kommer til å fortsette utover i 2019.- Den nylige turbulensen i energimarkedene vil sannsynligvis neppe bli noe roligere neste år. Dette skyldes de mange politiske spenningene, skriver storbanken.Tall fra EIA viser et fall i amerikanske råoljelagre på 1,2 millioner fat til 442 millioner fat i forrige uke.Det var ventet at de amerikanske råoljelagrene skulle falle med 3,0 millioner fat.USAPilen pekte opp på Wall Street onsdag. Dow Jones steg 0,64 prosent, mens S&P 500 og Nasdaq la på seg henholdsvis 0,54 og 0,95 prosent.Utviklingen er i kjølvannet av ny optimisme hva gjelder handelskonflikten mellom USA og Kina.Kina har nylig besluttet å reversere importtollen på biler fra 40 prosent til 15 prosent som et ledd i forhandlingene med USA.I tillegg fortalte Trump i et intervju med Reuters at han var berett til å gripe inn i arrestasjonen av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou hvis det ville hjelpe til med å få på plass en avtale med Kina. En domstol i Vancouver har løslatt Huawei-direktøren mot kausjon på omtrentlig 63 millioner norske kroner.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 0,98 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,61 prosent.Shanghai Composite rykker frem 1,29 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en oppgang på 0,14 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,68 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,89 prosent.Straits Times i Singapore styrkes 0,24 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagMakro

  • Tyskland (08:00), KPI endelig, november
  • Frankrike (08:45), KPI endelig, november
  • Sverige (09:30), Arbeidsledighet, november
  • Norge (10:00), Rentebeslutning og Pengepolitisk rapport
  • ECB (13:45), Rentebeslutning
  • ECB (14:30), Pressekonferanse med Mario Draghi
  • USA (14:30), Importpriser, november
  • USA (14:30), Førstegangssøkende ledighetstrygd
AnnetKilder: TDN Direkt og SSB


Les også