DNB Markets nedjusterer Equinor-kursen

Meglerhuset har fortsatt kjøpsanbefaling på aksjen.

- Mer usikre globale vekstforventninger legger seg oppå allerede eksisterende bekymringer for høye amerikanske lagertall og OPEC+s evne til å opprettholde eksportdisiplinen i lys av medlemmenes økende budsjetthull.Det skriver DNB Markets i en kommentar fredag morgen.Oljeprisen er under press og Brent-prisen ligger før åpning i Europa på 54.88 dollar pr fat, hvilket er ned 1.22 dollar pr fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet torsdag. WTI-prisen i USA var i går ned med 1.70 dollar pr fat til 46.11 dollar pr fat og ligger i morgentimene i dag på 46.20 dollar pr fat.Oljeprisutviklingen får konsekvenser også for estimatene i Equinor. Som en følge har meglerhuset tatt kursmålet ned fra 266 kroner til 232 kroner pr aksje.- Kursen stengte i går på NOK 185.70 pr aksje og vi opprettholder dermed en kjøpsanbefaling. Estimatene reflekterer nå en oljepris på 75 dollar pr fat gjennom 2019. Dagens kursnivå reflekterer på våre estimater en oljepris på 57 dollar pr fat og vil gi en fri kontantstrøm på 12 kroner pr aksje for 2019, skriver DNB Markets.