Duo er fortsatt bull på SAS

SAS har fått juling på børsen etter i går å ha lagt frem de beste kvartalstallene på lang tid.Aksjen falt 12 prosent til 19,56 svenske kroner i Stockholm, og 9,1 prosent til 19,10 kroner i Oslo.Les også: Analytiker mener SAS har lagt krisen bak seg I Stockholm er aksjen ned nye 0,8 prosent til 19,41 svenske kroner onsdag, mens den faller 3,6 prosent til 18,41 kroner.Kutter kursmål og gjentar kjøpDNB Markets har likevel ikke mistet troen på selskapet, og det har heller ikke Nordea og Pareto Securities.Begge gjentar sine kjøpsanbefalinger, selv om kursmålet senkes hhv. fra 27 til 24 og fra 30 til 27 svenske kroner.Dette går ifølge Affärsvärlden frem av analyser Nyhetsbyrån Direkt viser til.- Selv om vi er enige i at kronekurs og drivstoffkostnader kan utgjøre ytterligere utfordringer det kommende året, er vi ikke altfor urolige, skriver Nordea i sin analyse.- Norwegian-oppkjøp vil styrke SASPareto mener en sterkere balanse og lavere kostnadsbase gjør SAS bedre skikket til å håndtere konkurranse fremover.- Hovedsegmentet for SAS er reisende som flyr ofte, og disse tenderer til å være mindre prisfølsomme, heter det videre ifølge det svenske nettstedet.Nordea ser positivt på den gradvise konsolideringen, og mener et vellykket oppkjøpsforsøk av Norwegian skal kunne styrke SAS ytterligere.- En ny eier kommer trolig til å være mindre aggressiv i form av å øke kapasitet og prissetting, noe som gjør at SAS sitter igjen med høyere lønnsomhet. (...) En slik utvikling kan også gjøre SAS til en mer attraktiv oppkjøpskandidat, fortsetter meglerhuset ifølge Affärsvärlden.