- En klar nyttårsrally-kandidat

Aksjeplukker Stig Myrseth er tilbake i Dovre Forvaltning, og med comebacket følger en rekke spennende aksjetips.

- Jeg er positiv til TGS. Aksjen har falt kraftig, sier Stig Myrseth som gjør comeback i Dovre Forvaltning.TGS har falt nesten 12 prosent den siste måneden.- Det blir ikke krise- En ting som gjør meg positiv til oljeservice er dette: nå er oljeprisen på 60 dollar, alle sier at det er krise – og at det blir 2014 om igjen. Vi vet hva som skjedde da oljeprisen stupte. Lyset ble skrudd av og alt stoppet opp. Men husk på det, sier Myrseth – og forteller at han nylig har lest en oljeprisrapport fra Carnegies Oddvar Bjørgan, som har sett på hva de store oljeselskapene trenger av oljepris i 2019 for å dekke alle investeringene sine og driften, pluss betale utbytte til aksjonærene.- Svaret er 54 dollar pr fat Brent i oljepris. I min verden betyr det at så lenge oljeprisen er over 54 dollar, så blir det ikke noe krise og full investeringsstopp i oljebransjen. Da har de cash flow til både å finansiere løpende investeringer som er planlagt, pluss utbytte til aksjonærene.- Situasjonen er snudd på hodetMyrseth peker også på at sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets nylig har analysert alle skiferoljeselskapene i USA, for å se hvilken oljepris de trenger for å få virksomheten til å gå rundt og i null.- Hans svar er mellom 71 og 77 dollar i Brent-oljepris akkurat nå. 71 dollar hvis de aksepterer null avkastning på egenkapitalen, 77 dollar hvis de vil ha ti prosent avkastning på egenkapitalen.- Nå har vi kommet i en situasjon der jeg føler at ting er snudd litt på hodet. Før var vi redd for at skiferoljen kom til å utkonkurrere offshore, og snart går Equnior konkurs fordi alle nye prosjekter som skal bygges ut koster 100 dollar – og de klarer ikke engang å tjene penger på 100 dollar i oljepris. Men ser du på Equinor i dag, trenger de 27 dollar pr fat for å gå i breakeven, og på Johan Castberg-feltet trenger de bare 20 dollar pr fat. Så det å si at det nå blir krise igjen i offshore fordi oljeprisen har falt til 60 dollar, da har markedet rett og slett misforstått.Toppcase + nyttårsrakett!- For de som ikke er så stresset eller oppskjørtet, og ikke har fått så mye panikk av det fallet som har vært, og fortsatt er villig til å bruke kalkulatoren og regne litt, så finnes det veldig gode muligheter nå i oljeservice.TGS er toppcaset mitt av de store selskapene innen oljeservice. For de som ser etter nyttårsrally-kandidater, ville jeg gått på Seabird Exploration* og på Magseis, sier Myrseth.*Hegnar.no opplyser om at Stig Myrseth er indirekte aksjonær i Seabird Exploration. Hør hele intervjuet på HegnarPodden:


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker