Equinor bytter ut revisoren

EY foretrekkes som ny revisor.

Equinor skriver i en børsmelding onsdag kveld at selskapet ønsker EY som ekstern revisor for regnskapsåret 2019.EY blir dermed valgt foran KPMG, selskapets nåværende revisor.- Jeg ønsker å takke KPMG for deres høye profesjonelle standard og arbeidet de har gjort for å gi trygghet for styret og aksjonærene i deres periode som ekstern revisor for Equinor. Med forbehold om godkjenning på generalforsamlingen i 2019 ser vi frem til å arbeide med EY, sier Jeroen van der Veer, formann i styrets revisjonskomite i en kommentar.Den nye revisoren foreslås for bedriftsforsamlingen før det må videre opp for godkjenning på selskapets generalforsamling planlagt til 15. mai 2019.Beslutningen ble tatt etter en grundig anskaffelsesprosess, opplyses det.KPMG vil gjennomføre revisjonen av Equinor for regnskapsåret 2018.


Les også