Equinor og Scatec Solar har startet bygging i Argentina

Scatec Solar og Equinor satser på kommersiell drift i løpet av 2019.

Scatec Solar og Equinor har startet bygging av solcelleanlegget Guanizuil IIA i Argentina, opplyses det i en melding.Partene signerte i november en avtale med CAMMESA (The Argentinian Wholesale Power Market Administrator) om levering av elektrisitet fra anlegget som kommer til å ha en kapasitet på 117 MW.- Vi er glade for å ha nådd disse betydelige milpælene for vårt første prosjekt i Argentina. Prosjektet fyreropp aktiviteter med en forventning om kommersiell drift innen utgangen av 2019, sier Scatec-sjef Raymond Carlsen i en kommentar.For å realisere anlegget er det estimert investeringskostnader på 103 millioner dollar, og anlegget vil eies med 50 prosent av Scatec Solar og 50 prosent av Equinor.Det er forventet at anlegget årlig vil produsere ca. 308.000 MWh strøm til 80.000 husholdninger.Les hele meldingen her.