Fikk 39 millioner i bot for skattesvindel

Deutsche Bank har fått en bot på 4 millioner euro, nærmere 39 millioner kroner, for å ha bistått kunder med å unndra skatt.Tysk påtalemyndighet bekrefter at det er utstedt en bot til en tysk finansinstitusjon for såkalt cum-ex-svindel, men navngir ikke banken.Deutsche Bank har heller ikke bekreftet at det er de som har fått boten, noe kilder bekrefter overfor DPA.Europeiske medier avdekket i oktober det som omtales som Europas største skattesvindel. Finansfolk har ved hjelp av storbanker i flere land unndratt milliarder i skatt på utbytte gjennom et såkalt cum-ex opplegg med korttidshandel med aksjer.Et nettverk av selskap i utlandet skal ha fått tilbakebetalt utbytteskatt på bakgrunn av fiktiv aksjebeholdning og forfalsket dokumentasjon.Deutsche Bank er en av storbankene som ifølge avsløringene deltok i cum-ex-opplegget.(©NTB)