Fikk juling tirsdag – straffes også onsdag

Børs

Onsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 858,36 poeng, ned 1,34 prosent.Store selskaper som DNB, Telenor og Hydro faller henholdsvis 0,90 prosent, 0,94 prosent og 0,80 prosent.- De toneangivende indeksene i USA falt over tre prosent tirsdag kveld. Dermed er tonen satt for de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. De amerikanske investorene frykter svakere økonomiske utsikter, da deler av rentemarkedet indikerer dette (korte og lange renter nærmer seg samme nivå), skriver analysesjef Roger Berntsen i dagens rapport fra Netfonds.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 61,67 dollar opp 0,64 prosent.Nye oljelagertall fra USA viste en oppbygging i amerikanske råoljelagre på 5,4 millioner fat forrige uke. Det var ventet en nedgang på 2,4 millioner fat til 448 millioner fat i den samme perioden, ifølge en undersøkelse fra Platts. Analytikere venter ifølge TDN Direkt et volatilt marked i forkant av Opec/ikke-Opec møtet i Wien den sjette til syvende desember.EquinorI en byttehandel med Equinor  bytter Faroe sine andeler i tre felt under utbygging, Njord, Hyme og Bauge, til Equinor, og får til gjengjeld andel i de fire produserende feltene Alve, Marulk, Ringhorne Øst og Vilje.I en separat melding heter det at Equinor øker bruken av borestreng  med signalkabel for å få sanntidsdata fra undergrunnen under boreoperasjoner.NOV og Schlumberger har fått rammekontrakter for globale leveranser av borestreng med signalkabler (wired drill pipe) til Equinor. Begge leverandørene benytter løsninger fra IntelliServ, som eies av NOV og Schlumberger.Equinor faller 1,42 prosent til 201,80 kroner.Marine HarvestTirsdag ble det avholdt en ekstraordinær generalforsamling i oppdrettskjempen Marine Harvest. Der skulle aksjonærene stemme over et foreslått navnebytte fra Marine Harvest til Mowi, et forslag som fikk nær full oppslutning blant de fremmøtte aksjonærene.Aksjen faller i dag 2,30 prosent til 199,50 kroner.SAS får mer julingTirsdag la SAS frem sine tall for regnskapsmessig 4. kvartal , som var overraskende positive.Flyselskapet satt igjen med et resultat etter skatt på 640 millioner svenske kroner, opp fra 490 millioner i samme periode i fjor. Inntektene beløp seg til 12,7 milliarder, mens analytikerne på forhånd hadde spådd en omsetning på 12,3 milliarder kroner.Aksjen ble likevel straffet med et fall på 9,05 prosent til 19,10 kroner. Onsdag faller aksjen ytterligere 2,88 prosent til 18,55 kroner.Aker SolutionsAker Solutions falt i åpningsminuttene, men snudde opp etter at Kepler Cheuvreux oppgraderte aksjen fra hold til kjøp.- Aksjen er ned 23 prosent siden september, og med ingen endringer i våre estimater eller verdsettelse sitter vi igjen med 30 prosent oppside, slår meglerhuset fast.Aksjen stiger 1,64 prosent til 45,78 kroner.

equinor
olje
sas
marine harvest
aker solutions